Un adolescent din Germania și-a ucis prietenul în urma unei provocări de pe social media

Un adolescent din Germania a fost condamnat la aproape opt ani de închisoare pentru uciderea prietenului său mai mic în timpul participării la o provocare virală pe rețelele de socializare cunoscută sub numele de Blackout Challenge, potrivit Mirror.

Băiatul de 15 ani, care nu a fost numit, se angajase în provocarea cu Joel, un prieten de familie în vârstă de șase ani. Provocarea implică sufocarea unei persoane până la leșin.

Autoritățile au declarat că adolescentul a devenit îngrijorat că Joel îi va spune părinților ce s-a întâmplat, așa că l-a sugrumat până când a leșinat și l-a înjunghiat în mod repetat în timp ce era inconștient.

Citeste și:  Dispozitivul revoluționar care permite persoanelor cu deficiențe de auz să simtă muzica

Instanța a declarat că, deși cei doi băieți se jucau, acțiunile adolescentului au depășit cu mult limitele jocului, rezultând moartea lui Joel. În ciuda apelurilor apărării pentru o condamnare pentru omor prin imprudență, adolescentul a fost găsit vinovat de crimă.

Un juriu de la tribunalul districtual din Neubrandenburg, Germania, l-a condamnat pe băiat după un proces. El a fost condamnat vineri la aproape opt ani de închisoare într-un centru de detenție pentru minori.

Acest caz tragic evidențiază pericolele provocărilor virale pe rețelele de socializare și necesitatea ca părinții și educatorii să fie conștienți de riscurile asociate cu acestea și să discute cu copiii despre siguranța online.

Citeste și:  Se deschide sezonul de tenis de câmp 2024, la Baza Sportivă Olimpia Brașov

Cadavrul lui Joel a fost găsit pe jumătate ascuns într-un gard viu în apropierea casei sale din Pragsdorf, în landul Mecklenburg-Vorpommern din Germania, în septembrie anul trecut.

Adolescentul nu a mărturisit imediat crima și chiar a luat parte la căutarea lui Joel atunci când părinții săi îngrijorați frenetic au raportat dispariția acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.