În România este epidemie mortală de rujeolă! Autoritățile sunt în stare de alertă, după ce au fost înregistrate 20.000 de cazuri doar în România, dar și 64 de decese. Victimele sunt din rândul copiilor sub 18 nevaccinați! Așadar avem leac pentru rujeolă, dar nu ne vaccinăm, asta în timp ce rujeola a depășit cu mult cifrele înregistrate de coronavirus în România
Astfel, autoritățile au anunțat recent încă 119 cazuri de rujeolă confirmate în şapte judeţe. Acestea au fost raportate săptămâna trecută, totalul îmbolnăvirilor ajungând la 20.000, dintre care 64 de decese, scrie Agerpres.
Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, în perioada 27 aprilie – 1 mai au fost raportate încă 119 cazuri în judeţele: Satu Mare – 35; Neamţ – 34; Cluj – 23; Suceava – 19; Timiş – 4; Bihor şi Braşov – câte 2.
Cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2 – 4 săptămâni. Confirmarea şi clasificarea unui caz durează în medie 3 săptămâni, precizează sursa citată. Rujeola, sau pojarul, cum este denumit în popor, este o boala infecţioasă care adesea duce la complicaţii grave, cum s-a întâmplat și în cazul celor 64 de victime din România.
Peste 140.000 de oameni din întreaga lume au murit din cauza rujeolei în 2018, conform noilor estimări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC). Aceste decese au survenit din cauza extinderii cazurilor de rujeolă la nivel global, pe fondul epidemiilor devastatoare din toate regiunile.
Majoritatea deceselor au fost în rândul copiilor cu vârsta sub 5 ani. Bebelușii și copiii foarte mici sunt supuși celui mai mare risc de infecție cu rujeolă, cu potențiale complicații, inclusiv pneumonie și encefalită (o inflamație a creierului), precum și dizabilitate pe viață – leziune cerebrală permanentă, pierderea vederii și a auzului.