Un bărbat îmbrăcat în jandarm şi având o armă neletală, depistat la evenimentul dedicat Anei Maria Bărbosu

Un bărbat care purta obiecte vestimentare cu însemnele Jandarmeriei fără drept, având asupra sa o armă neletală, a fost depistat de jandarmii vrânceni joi seara, la Focşani, în timpul evenimentului dedicat gimnastei Ana Maria Bărbosu.

Echipajul din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil Focșani, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu la o adunare publică avizată, în Piața Unirii din Municipiul Focșani, a identificat un bărbat purtând obiecte vestimentare cu însemnele „Jandarmeria” și având asupra sa un pistol care, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că este de tip „airsoft”.

S-a procedat la interceptarea și legitimarea persoanei în cauză, stabilindu-se faptul că acesta nu avea dreptul de a purta uniforma și nici de a deține arme neletale la adunările publice.

Citeste și:  Premii în valoare de 2.000 și 5.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la examenele naționale din 2024

Au fost întocmite actele de sesizare cu privire la săvârșirea faptelor prevăzute de articolul 372 litera b) Cod Penal – Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Tânărul, în vârstă de 22 de ani, cu domiciliul în București, a fost condus la sediul Poliției în vederea continuării cercetărilor, iar pistolul a fost ridicat în vederea confiscării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.