Un braşovean, specialist în implementarea tehnologiilor de inteligenţă artificială în întreaga Europă

Un braşovean de 42 de ani este unul dintre cei mai căutaţi „speakeri” din Germania, la diferite evenimente, în domeniul inteligenţei artificiale.
Absolvent al Colegiului „Grigore Moisil” din Braşov, Răzvan Ştefan Tecuceanu a plecat în Germania, în urmă cu ani, pentru a studia matematica şi informatica. A absolvit facultatea cu brio, „summa cum laude”, 10 pe linie, de fapt 1 pe linie, aşa cum este notarea în sistemul german.
Visul lui era să devină profesor universitar la catedra de matematică, însă nu a fost să fie. „După studii, am lucrat câţiva ani ca cercetător la diferite facultăţi din Germania. Apoi am primit o ofertă de consultanţă pe IT, căreia nu i-am putut spune «nu». Am avut astfel ocazia să lucrez 15 ani ca sistem arhitect şi IT consultant la mari case de asigurări şi mari clinici universitare”, povesteşte braşoveanul.
Experienţa l-a dus la înfiinţarea firmei MeetPlace GmbH, care are ca idee de bază oferirea unei şanse pentru întreprinzătorii mici şi mijlocii, pentru ca aceştia să se poată folosi de avantajele care provin din folosirea tehnicilor de inteligenţă artificială.
„Tema va fi un adevărat «motor» pentru economie în următorii ani. Nu există cu adevărat specialişti pregătiţi în această direcţie. Încerc să caut şi să şcolesc tineri absolvenţi pentru a îi pregăti. Am avut discuţii cu miniştri, între aceştia dr. Bernd Buchholz sau Dirk Schroter, pentru a arăta importanţa acestei tehnologii, cu exemple practice”, mai explică Ştefan, a cărui ultimă experienţă ca „speaker” a avut loc pe 13 decembrie, la Universitatea din Lubeck, acolo unde, de altfel şi locuieşte. Mai mult, pe 17 decembrie a organizat o „Zi a recrutării” pentru tinerii care vor să pregătească pentru o carieră de specialist în domeniu, iar în urma impactului neaşteptat de bun, va mai organiza un asemenea eveniment în primăvara anului viitor.

Citeste și:  Aproape 70% dintre români îşi încarcă telefonul în maşină sau cu o baterie externă

„Vrem să unim Europa!”
În România, Ştefan Tecuceanu este unul din iniţiatorii Asociaţiei de Digitalizare a Urbanismului.
„Vrem să arătăm tuturor instituţiilor şi firmelor importanţa enormă pe care o are digitalizarea în combinaţie cu inteligenţa artificială. Voi merge şi în Bulgaria, curând, pentru a iniţia acolo parteneriate. Cu resursele pe care le avem, vrem să unim Europa în domeniul inteligenţei artificiale şi să lansăm o platformă în acest sens”, a spus întreprinzătorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.