Un dezvoltator imobiliar a fost amendat și este obligat să dărâme blocul construit ilegal, la Sânpetru

Primăria Sânpetru sancționează dezvoltatorul proiectului imobiliar Ecovilla pentru încălcarea normelor legale în vigoare și a Regulamentului din Planul Urbanistic Zonal aprobat: un bloc de apartamente ridicat fără autorizație de construire și un întreg complex de 15 blocuri fără niciun punct de colectare a deșeurilor menajere.

Sancțiunile dispuse: amenda maximă prevăzută de lege de 100.000 lei și demolarea blocului neautorizat. Menționăm că autorizațiile de construcție pentru proiectul imobiliar Ecovilla au fost emise în perioada 2012-2019.

După controale repetate, în care s-au constatat numeroase nereguli, s-au semnalat dezvoltatorului problemele constatate și s-au solicitat măsuri de remediere și termene rezonabile de implementare, pe data de 7 februarie 2022 a avut loc un nou control în cartierul Ecovilla Residence.

Citeste și:  SGR, programul național care a mobilizat românii să recicleze: peste 3 miliarde de ambalaje colectate în primul an

Controlul a fost efectuat de o echipă formată din primarul și viceprimarul comunei Sânpetru, reprezentanți ai biroului de urbanism din cadrul Primăriei și inspectori ai Gărzii de Mediu Brașov.

În cadrul controlului s-au constatat următoarele:

  • dezvoltatorul a început construirea unui nou bloc de locuințe, fără autorizație de construire
  • în perimetrul complexului rezidențial format din 15 blocuri, dezvoltatorul nu a prevăzut și executat o platformă de colectare a deșeurilor, conform normelor în vigoare și Regulamentului din Planul Urbanistic Zonal aprobat
  • cele 15 blocuri de locuințe nu sunt racordate la rețeaua de canalizare, așa cum este prevăzut în PUZ și în autorizațiile de construire
  • colectarea apelor menajere uzate se face într-o fosă septică neconformă
Citeste și:  Impactul TikTok-ului și rolul conținutului video. Ce pot învăța brandurile din campania electorală recentă?

Pentru construcția neautorizată și lipsa platformei de colectare deşeuri, Primăria a încheiat un proces verbal și a dispus aplicarea amenzii maxime prevăzute de Lege, de 100.000 lei, precum și demolarea blocului neautorizat.

În privința canalizării, Primăria Sânpetru a primit mai multe sesizări din partea cetățenilor revoltați, iar în cursul anului 2021 a organizat mai multe controale și vizite pe teren împreună cu Garda de Mediu, în urma cărora s-au dispus măsuri ce au fost comunicate dezvoltatorului.

Pentru nerespectarea prevederilor din Planului Urbanistic Zonal și a măsurilor impuse de Garda de Mediu în legătură cu canalizarea, precum și pentru colectarea apelor menajere uzate într-o fosă septică neconformă, Garda de Mediu este instituția care va dispune măsurile/sancțiunile prevăzute de Lege.

Citeste și:  Cum să-ți vopsești părul, în funcție de culoarea ochilor: Ce nuanță te avantajează

„Vă informam că a fost emisă o autorizaţia de construire pentru un tronson de canalizare care să racordeze zona Ecovilla la infrastructura publică existentă, investiție ce este susținută financiar de către dezvoltatori imobiliari cu interes să construiască în zonă și care au deja PUZ-uri aprobate. Aplicarea sancțiunilor legale nu este un scop în sine pentru administrația locală. Scopul nostru este responsabilizarea și conștientizarea tuturor celor implicați, care au obligația de a contribui la dezvoltarea urbanistică a comunei în așa fel încât locuitorii din Sânpetru să fie mulțumiți de locul unde au ales să trăiască”, se arată în comunicatul autorităților locale din Sânpetru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.