Un nou centru regional pentru colectarea ambalajelor a fost deschis la Brașov

Un nou centru de colectare a ambalajelor din plastic, sticlă și metal a fost inaugurat astăzi la Brașov, fiind al treilea de acest gen din țară.

Ceremonia de inaugurare a fost onorată de prezența CEO-ului RetuRO, Gemma Webb, și a ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet.

Gemma Webb a declarat că țara noastră are nevoie de o infrastructură solidă pentru a colecta anual 7 miliarde de ambalaje, iar acest centru va contribui semnificativ la atingerea acestui obiectiv. Centrul de la Brașov va deservi județul Brașov și zonele învecinate, având o capacitate anuală de peste 200 de milioane de ambalaje numărate și sortate.

Ministrul Mircea Fechet a apreciat investiția de milioane de euro realizată în acest centru și a subliniat importanța creării de noi locuri de muncă verzi. De asemenea, a evidențiat creșterea semnificativă a cantității de ambalaje colectate prin sistemul garanție-returnare, de la 30.000 în luna decembrie a anului trecut la aproape 80 de milioane în luna martie.

Citeste și:  The International University Fair, cel mai mare eveniment educațional din Europa de Sud-Est

Gemma Webb a anunțat planul RetuRO de a deschide alte șapte centre de colectare în acest an, urmând ca până la finalul anului 2024 să existe zece centre operaționale în toată țara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.