Un nou modul pentru mașinile electrice și panouri fotovoltaice, la Poligonul Făgăraș

Meseria de pompier nu aduce cu sine doar stingerea de incendii și salvarea de bunuri și de vieți. Include formare fizică continuă pentru a fi în formă, dar și cursuri și stagii de pregătire continuă pentru a putea ține pasul cu evoluția tehnologiei.

Pentru că omenirea este în curs de trecere spre mașini hybrid sau electrice, numărul lor este în continuă creștere, iar acest lucru înseamnă că pompierii se confruntă cu o nouă provocare: incendiile la mașinile electrice.

Pentru a face față acestor noi tipuri de incendii, s-au început stagii de perfecționare pentru pompierii români. Pentru că aceștia să aibă un rezultat cât mai bun în stingerea vehiculelor electrice, e foarte important ca ei să studieze atât sursele acestor incendii, cât și modalitatea de lichidare a acestora.

Citeste și:  Votarea în străinătate la primul tur de scrutin s-a încheiat

În perioada 21 – 23 noiembrie a.c., a avut loc stagiul LIII, 𝒔𝒕𝒂𝒈𝒊𝒖 𝒅𝒆 𝒑𝒆𝒓𝒇𝒆𝒄𝒕̦𝒊𝒐𝒏𝒂𝒓𝒆 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒓𝒗𝒆𝒏𝒕̦𝒊𝒂 𝒍𝒂 𝒂𝒖𝒕𝒐𝒕𝒖𝒓𝒊𝒔𝒎𝒆 𝒆𝒍𝒆𝒄𝒕𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒔̦𝒊 𝒎𝒊𝒋𝒍𝒐𝒂𝒄𝒆 𝒅𝒆 𝒕𝒓𝒂𝒏𝒔𝒑𝒐𝒓𝒕, la care au participat pompieri militari de la patru inspectorate de urgență, și anume ISU Alba, ISU Arad, ISU Sibiu și ISU Vaslui.

  • Prima zi a stagiului a constat în partea de teorie și s-a desfășurat în incinta Poligonului de Antrenament și Pregătire de Specialitate Făgăraș. Partea teoretică a inclus informații importante atât despre mașinile electrice, cum ar fi bateriile și instalațiile electrice de înaltă tensiune ale mașinilor și autobuzelor electrice, cât și despre panourile fotovoltaice.
  • A doua partea a stagiului a fost partea practică, care a avut loc pe teren, atât la dezvoltatori economici, cât și la reprezentanțe auto. Participanții la stagiu au studiat procesul de producție a bateriilor la Varta Microbattery, iar la reprezentanța auto BMW au avut partea de o prezentare a mașinilor electrice, dar și a celor hybrid.
Citeste și:  Literele de pe Tâmpa și clădirea Primăriei vor fi luminate în portocaliu, astăzi, pentru a marca Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor

Stagiul pe teren a continuat la RAT Brașov, unde cursanții au vizualizat instalațiile de înalta tensiune și acumulatorii, dar și tehnica decuplării curentului prin heblu.

La MHS Trucks – MAN, cursanții au putut studia camioanele, compenentele acestora, și cel mai important, li s-au prezentat mijloace de descarcerare din acestea, în deplină siguranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.