Un nou pas spre Autostrada Brașov-Ploiești! Guvernul aprobă indicatorii tehnici pentru secțiunea Cristian-Codlea

Un pas important a fost făcut ieri în realizarea Autostrăzii Brașov-Ploiești, Guvernul aprobând indicatorii tehnici pentru secțiunea de drum dintre Cristian și Codlea. Ședința executivului a avut loc la Brașov, după o lună în care cabinetul s-a reunit la Timișoara. Ambele orașe sunt reședințele unor județe care au cunoscut creșteri economice semnificative în ultimii ani la nivel național.

Potrivit corespondentului RRA Adrian Cârneciu, Ministerul Transporturilor a avut pe ordinea de zi șase hotărâri de guvern, inclusiv una referitoare la județul Brașov, respectiv aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai secțiunii Cristian-Codlea, dar și exproprieri pentru tronsonul Brașov-Târgu Mureș-Oradea.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat: „Sunt investiții în derulare în acest moment, cele patru loturi de la Sibiu spre Făgăraș care trebuie să se continue Făgăraș-Brașov. Săptămânile viitoare vom avea un câștigător pentru elaborarea studiului de fezabilitate de la Brașov la Bacău, adică A13, fie că vorbim de Brașov-Ploiești.”

Citeste și:  Jazz in the Park a lansat biletele de o zi

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Veștea, și-a propus transformarea centrului țării într-un pol de mobilitate națională, grație marilor proiecte rutiere, feroviare și aeronautice.

„În Brașov, în decursul timpului au fost implementate foarte multe proiecte, evident unul dintre cele mai importante este Aeroportul de la Brașov, un proiect care s-a construit pentru prima dată de la zero în ultimii 50 de ani în România. Se pun bazele unor proiecte de mobilitate care vor lega Brașovul de celelalte zone ale României”, a declarat Adrian Veștea.

Aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru secțiunea Cristian-Codlea reprezintă un nou pas important în realizarea Autostrăzii Brașov-Ploiești, un proiect vital pentru fluidizarea traficului și impulsionarea dezvoltării economice a regiunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.