UNITBV urcă în ierarhia universităților românești în topul QS World University Rankings 2025

Universitatea Transilvania din Brașov urcă trei poziții în clasamentul universităților românești care apar în topul QS World University Rankings 2025 față de ediția anterioară a acestuia. Totodată, Universitatea Transilvania din Brașov intră în grupul celor mai bune 500 de universități europene incluse în acest top. Alături de UNITBV, în QS World University Rankings 2025, se află încă 12 universități românești.

Indicatorii luați în calcul în stabilirea topului au fost: reputația academică, reputația în rândul angajatorilor, raportul studenți/cadre didactice, numărul de citări ale articolelor științifice, capacitatea de a atrage studenți străini, numărul cadrelor didactice din străinătate. Totodată, în top se punctează și următorii
indicatori: sustenabilitatea, gradul de angajare după finalizarea studiilor și gradul de implicare în rețele internaționale de cercetare.


În total, 1500 de universități din întreaga lume au fost incluse în clasamentul QS World University Rankings 2025. Pe primele locuri se află Massachusetts Institute of Technology (SUA), Imperial College London (Marea Britanie) și University of Oxford (Marea Britanie). 
Clasamentul integral poate fi consultat AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.