Universitatea Transilvania: 17.500 de candidați pe 6.097 de locuri

Anul acesta, Universitatea Transilvania din Brașov a înregistrat un număr record de candidați pentru programele de licență și masterat: 17.646.

Pentru ciclul de licență cu frecvență (la zi), 13.255 de candidați s-au înscris pentru cele 6.097 de locuri disponibile, cu 1.184 mai mulți decât anul trecut. Acest lucru reflectă o atractivitate tot mai mare a ofertei educaționale a universității brașovene.

Pentru programele de studii cu frecvență redusă și învățământ la distanță, 2.203 candidați au concurat pentru 1.335 de locuri.

Pentru programele de masterat cu frecvență, 2.140 de candidați s-au înscris, cu 14% mai mulți decât anul precedent. Admiterea pentru programele de masterat de la Facultatea de Medicină se va desfășura în septembrie.

Facultățile de Științe Economice și Administrarea Afacerilor, Matematică și Informatică, Drept, și Sociologie și Comunicare au avut, de asemenea, peste 1.000 de candidați fiecare.

Facultatea de Medicină a avut cea mai mare concurență, cu 11,34 candidați pe loc pentru cele 125 de locuri disponibile. La Facultatea de Psihologie și Științele Educației, programul de studii Psihologie a atras 842 de candidați pentru 100 de locuri, iar programul de Calculatoare (Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor) a avut peste 5 candidați pe loc.

La polul opus, Facultatea de Muzică a atras doar 91 de candidați pentru 75 de locuri, Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor a avut 87 de candidați, iar Facultatea de Design de Mobilier și Inginerie a Lemnului a validat 85 de dosare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.