Universitatea Transilvania Brașov va majora taxele de școlarizare cu aproximativ 6%

Universitatea Transilvania din Brașov va majora taxele de școlarizare pentru următorul an universitar cu aproximativ 6%. Decizia a fost aprobată de Senatul Universității, la propunerea Consiliului de Administrație.

Creșterea este justificată prin necesitatea de a acoperi inflația și de a menține calitatea educației oferită studenților. Taxele de școlarizare la Universitatea Transilvania Brașov variază în funcție de programul de studii și de nivelul de învățământ. Spre exemplu, taxa anuală pentru o licență la o facultate este de aproximativ 3.500 de lei, urmând să crească la aproximativ 3.700 de lei în anul universitar 2024-2025.

„Consiliul de administrație a aprobat și a propus Senatului mărirea taxelor sub nivelul inflației, pentru că actuala lege a învățământului superior legea 199/2023 menționează că nu pot fi mărite taxele pe parcursul unui ciclu de studiu cu mai mult de nivelul inflației. Și noi am stabilit să vă dau un exemplu de la 3500 la 3.700 lei, pentru că majoritatea taxelor de studii la Universitatea Transilvania din Brașov erau de 3.500 lei. Deci, taxele sunt majorate cu mai puțin de 6%, sub nivelul inflației de anul trecut”, a declarat rectorul Universității Transilvania Brașov, prof.dr.ing. Ioan Vasile Abrudan, citat de Radio România Brașov.

Citeste și:  Preferințele românilor de Paște: croissante, burgeri și flori în topul comenzilor. București și Brașov conduc clasamentul orașelor cu cele mai multe comenzi

În prezent, cele mai mari taxe de studii sunt la Facultatea de Medicină (7.000 de lei/ an), dar și la Facultatea de Muzică (5.500 de lei/ an), însă și acestea vor fi majorate.

Universitatea Transilvania Brașov este una dintre cele mai prestigioase universități din România, cu o ofertă educațională bogată și o infrastructură modernă. Anual, atrage mii de studenți din toată țara și din străinătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.