Universitatea Transilvania din Brașov aniversează 75 de ani de existență

Universitatea Transilvania din Brașov sărbătorește vineri, 27 octombrie, 75 de ani de existență. Aniversarea va fi marcată printr-un eveniment festiv, organizat la Aula Universității, începând cu ora 10. La festivitate vor participa alături de invitați de marcă din țară și invitați din peste 20 de țări de pe toate continentele. La evenimentul care va avea loc la Aula Universității vor participa miniștrii, miniștrii secretar de stat, reprezentanți ai administrației publice locale și județene, membrii Consiliului Național al Rectorilor.

În acest an se împlinesc 7 decenii și jumătate de când Universitatea Transilvania din Brașov a fost înființată ca instituție de învățământ superior. În 1948 a fost înființat „Institutul de Silvicultură din Brașov”. A urmat apoi în 1949 înființarea „Institutului de Mecanică”. 7 ani mai târziu începe dezvoltarea și consolidarea învățământului superior brașovean, prin fuzionarea celor două institute, și astfel, în 1956 a luat naștere „Institutul Politehnic din Brașov”. În 1960 a fost înființat și Institutul Pedagogic – Matematică, Fizică, Chimie, Biologie, iar ulterior, în 1969 s-a adăugat și Muzica. În 1971, prin fuzionarea Institutului Politehnic cu cel Pedagogic, a luat ființă Universitatea din Brașov, ca unică instituție de învățământ superior din Brașov. În 1991 a devenit Universitatea Transilvania din Brașov.

Citeste și:  FLY LILI oferă reduceri de 20% pentru toate zborurile cu plecare din Brașov

De-a lungul anilor Universitatea și-a extins ariile de predare și domeniile de cercetare, având în prezent 18 facultăți tehnice și non tehnice. Este cea mai mare universitate din centrul țării, o universitate comprehensivă cu 98 de programe de studii de licență, peste 80 de programe de masterat și 22 de domenii de doctorat.

Universitatea Transilvania din Brașov a crescut de la an la an, astfel că acum are peste 20.000 de studenți și aproximativ 1.400 de angajați – cadre didactice și personal administrativ.

Avem parteneriate cu universități din peste 80 de țări din întreaga lume. Sute de studenți internaționali de la universitățile partenere vin în fiecare an la programele universității noastre, mai ales la cele derulate în limba engleză, iar numărul studenților străini care studiază la UNITBV a crescut în ultima perioadă, în acest an studiind aproximativ 500 de tineri din peste 80 de țări din întreaga lume.

Citeste și:  Sportivi din 15 ţări, la Râşnov, în weekend, la Cupa Mondială de vară la sărituri cu schiurile

UNITBV este o universitate matură, care și-a construit în timp un prestigiu real în plan național și internațional. De-a lungul celor 75 de ani am pregătit peste 140.000 de specialiști care au adus plus-valoare în companiile și instituțiile din întreaga lume. În continuare programele de studii ale Universității sunt deschise și accesibile tinerilor din toată lumea, indiferent de naționalitate, rasă ori religie.

Oferta educațională se corelează cu cerințele profesionale ale pieței muncii, mai ales în ceea ce privește programele de masterat și de formare continuă. Există în structura universității programe concepute în colaborare cu companiile care sunt angajatori tradiționali ai absolvenților UNITBV, după cum există și programe de nișă, care anticipează nevoia societății de profesionalizare în domenii noi. Anual oferim burse de studii atât studenților români performanți sau implicați în activitățile Universității, cât și studenților străini.

Citeste și:  Noua ecotaxă care va obliga românii să recicleze mai multe produse: puncte de colectare vor fi amplasate în toată țara

Datorită măsurilor luate în urmă cu câțiva ani, UNITBV a devenit mai vizibilă internațional, înregistrând salturi importante atât în metarankingul național, cât și în mai multe clasamente internaționale de prestigiu.

În ultimii ani, universitatea prin structurile ei și-a crescut gradul de atractivitate nu doar prin dezvoltarea bazei materiale și oferta educațională adaptată mereu la cerințele societății ci și datorită viziunii prospective și a modului în care a înțeles să se implice în activități foarte variate, de la activități sportive și cultural-artistice, la conferințe și activități de voluntariat.

UNITBV este o universitate comprehensivă cu o structură echilibrată, care și-a construit în timp un prestigiu real în plan național și internațional, iar modernitatea, stabilitatea și dinamismul sunt coordonatele care definesc în prezent Universitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.