Universitatea Transilvania scoate la concurs 2.850 de locuri finanţate de la buget şi 3.200 cu taxă

Pentru admiterea în anul universitar 2020-2021, Universitatea Transilvania din Braşov va scoate la concurs 2.850 de locuri finanţate de la buget şi 3.200 de locuri în regim cu taxă pentru studii universitare de licenţă cu frecvenţă, iar pentru învăţământ la distanţă sau cu frecvenţă redusă peste 1.300 de locuri cu taxă.

Din locurile finanţate de la bugetul de stat pentru programele de licenţă, 40 de locuri sunt destinate absolvenţilor de licee situate în mediul rural, 9 sunt locuri speciale pentru candidaţii de etnie rromă, iar pentru alte 44 de locuri vor concura etnici români din afara graniţelor ţării. Alte 10 locuri vor fi atribuite candidaţilor proveniţi din centre de plasament.

La concursul de admitere pentru programele de masterat, Universitatea Transilvania din Braşov va scoate la concurs 1.350 de locuri finanţate de la buget şi 1.600 de locuri cu taxă. Pentru etnicii români din afara graniţelor ţării sunt repartizate 12 locuri, iar pentru candidaţii de etnie rromă 1 loc.

Citeste și:  Polițiștii brașoveni, în campanie de informare pentru siguranța rutieră și utilizarea responsabilă a materialelor pirotehnice în perioada sărbătorilor

Candidaţii vor putea alege între cele 100 de programe de licenţă, respectiv 74 de programe de masterat.

Admiterea 2020 la facultăţile Universităţii Transilvania din Braşov va consta la toate programele de licenţă într-un concurs de dosare (pe baza mediei de la bacalaureat sau a unei combinaţii a acesteia cu note obţinute la anumite discipline la bacalaureat sau în timpul liceului), excepţie făcând Facultatea de Medicină, unde sunt prevăzute probe de examen şi Facultatea de Muzică, unde candidaţii vor susţine probe practice de specialitate.

La toate cele 18 facultăţi înscrierile vor avea loc on-line, în perioada 8-15 iulie 2020. Candidaţii olimpici se vor putea înscrie on-line în perioada 8-10 iulie 2020. Afişarea listelor cu candidaţii olimpici admişi şi a listelor cu cei proveniţi din centre de plasament se va face pe 10 iulie. În perioada 16-19 iulie se vor desfăşura probele practice la Facultatea de Muzică, probele eliminatorii la programele din domeniul Ştiinţele Educaţiei, respectiv probele la masterat la toate facultăţile.

Citeste și:  Preşedintele Klaus Iohannis a invitat, duminică, preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice la consultări

Afişarea listelor cu candidaţii admişi, cu excepţia celor care susţin examen la Facultatea de Medicină, va avea loc pe 20 iulie.

Probele de concurs pentru specializările de la Facultatea de Medicină vor avea loc în 26 şi 27 iulie, urmând ca rezultatele să fie comunicate pe 27, respectiv 28 iulie.

Pentru programele de masterat, admiterea va consta într-un interviu sau portofoliu, ponderea acestuia fiind variabilă, de la o facultate la alta. Un anumit procent din media de concurs îl va reprezenta nota obţinută la examenul de finalizare a studiilor de licenţă.

Detalii privitoare la condiţiile de admitere la fiecare program de studii se găsesc pe pagina web a Universităţii, la secţiunea „Admitere”.

Citeste și:  Bradul de Crăciun al clubului Kids Tâmpa Brașov a umplut sala cu aproape 1000 de sportivi ai Brașovului

Taxele de şcolarizare şi taxele de înscriere rămân la fel ca anul trecut şi sunt cuprinse între 3.500 şi 6.000 lei. Taxele de înscriere la facultate sunt de 200 de lei pentru toate facultăţile universităţii, cu excepţia Facultăţii de Medicină, unde taxa de înscriere este de 250 de lei.

Universitatea Transilvania din Braşov oferă şi în anul universitar 2020-2021 facilităţi pentru studenţii de top. Candidaţii admişi la programele de licenţă care au fost şefi ai promoţiei de la liceul absolvit sau au fost membri ai loturilor olimpice ale României şi au participat la competiţii internaţionale sau au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat vor primi un laptop şi, dacă au acest drept, conform Regulamentului de cazare şi funcţionare a căminelor studenţeşti, cazare la cămin şi o masă pe zi la cantină, totul gratuit, pe tot parcursul anului universitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.