„Văduva veselă”, pe scena Operei Brașov, la final de lună

Sâmbătă, 29 mai 2021, de la ora 18.30, în sala de pe strada Bisericii Române nr. 51, Opera Brașov vă oferă o foarte îndrăgită operetă: „Văduva veselă” de Franz Lehár.

Emoţionanta poveste de dragoste a frumoasei Hanna Glavari şi a locotenentului Danillo a văzut prima dată lumina rampei în anul 1905, la Theater an der Wien. În anul următor se juca la Berlin şi Hanovra, apoi au fost programate reprezentaţii la Londra şi Paris. Acţiunea operetei se petrece în locuri extrem de diverse – de la presupusa ambasadă a statului Pontevedro de la Paris, la celebrul cabaret „Maxim’s” – prilej ce l-a îndemnat pe compozitorul Franz Lehár să creeze minunate valsuri, să compună melodii nemuritoare precum „Cântecul Viliei”, dansuri pe ritmuri populare şi, bineînţeles, să nu ocolească cel mai spectaculos dans al cabaretelor pariziene – „French Can-Can”-ul. Tânăra şi fermecătoarea Hanna Glavari, căsătorită fără voia sa, din raţiuni de stat, cu un bătrân pontevedrin bogat, rămâne văduvă la o săptămână după nuntă. Locotenentul Danillo, fostul său iubit, îşi găseşte consolarea petrecând în fiecare noapte cu dansatoarele de la „Maxim’s”. Cei doi îndrăgostiţi încearcă în zadar să îşi ascundă sentimentele pe care le au unul faţă de celălalt. La împăcarea lor contribuie ambasadorul statului Pontevedro şi soţia sa, Valencienne, precum şi amantul secret al acesteia, Camille de Rossillon.

Citeste și:  Polițiștii brașoveni, în campanie de informare pentru siguranța rutieră și utilizarea responsabilă a materialelor pirotehnice în perioada sărbătorilor

Distribuția:

Hanna Glavari – Anda Pop, Contele Danillo Danilovici – Alexandru Aghenie, Baronul Mirko Zeta – Ștefan Schuller, Valencienne – Nicoleta Chirilă, Camille de Rosillon – Mihai Irimia, Niegus – Lorand Cristian

Raoul de St. Brioche – Dan Ionescu, Vicontele Cascada – Marian Rește, Pritschitsch – Paul Tomescu, Praskowia – Cristina Roșu, Kromow – Claudiu Bugnar, Bogdanowitsch – Florin Grama, Silviane – Mihaela Pleșa și Olga – Mariana Tomescu.

Soliști balet: Anamaria Boancă, Dorin Mirea, Grisete: Melania Condoiu, Cristina Rotundu, Valentina Mirică, Nicoleta Sasu-Galian, Alexandra Scriminț și Raluca Șut.

Își dau concursul Orchestra, Corul și Baletul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Mircea Holiartoc. Regia artistică a spectacolului este semnată de Cristian Mihăilescu. Scenografia îi aparține lui Adrian Cristea. Dirijor cor: Dragoș-Mihai Cohal. Coregrafia: Răzvan Mazilu. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Asistent regie: Valentina Mărgăraș. Asistent coregrafie: Cristina Rotundu. Regie scenă: Marilena Aldea.

Citeste și:  Polițiștii brașoveni, în campanie de informare pentru siguranța rutieră și utilizarea responsabilă a materialelor pirotehnice în perioada sărbătorilor

Preț bilete: 30 lei – Categorie: Acces general

Biletele pentru spectacolul cu opereta „Văduva veselă” de Fr. Lehár se vând atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât și la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile). Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.

În stagiunea 2020 – 2021, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

La evenimentele Operei Brașov, accesul spectatorilor va fi permis numai după ce va fi efectuată măsurarea temperaturii. Purtarea măștii este obligatorie! Va fi respectată distanțarea între scaune. Vă rugăm frumos, în cazul în care prezentați simptome de infecție respiratorie, să rămâneți acasă pentru a nu vă pune în pericol nici pe dumneavoastră și nici pe ceilalți participanți la eveniment.

Citeste și:  Polițiștii brașoveni, în campanie de informare pentru siguranța rutieră și utilizarea responsabilă a materialelor pirotehnice în perioada sărbătorilor

Opera Brașov inaugurează un nou program muzical ce se va desfășura, pentru început, timp de trei luni, la Cetatea Rupea, grație unui parteneriat între Primăria Rupea și instituția noastră. Scopul evenimentelor este de a duce muzica de operă, operetă, musical și cea de cameră mai aproape de o altă categorie de public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.