Vânătorii de munte brașoveni au câștigat Cupa „Roza Cercetașilor”

În perioada 11-15 septembrie a avut loc, la Buzău, competiția militară de cercetare „Roza Cercetașilor”, faza pe divizie – etapa de vară. Pentru titlul de cel mai bun cercetaș și cupa transmisibilă a competiției au concurat militari din unitățile subordonate Diviziei 2 Infanterie „Getica”, alături de trei loturi compuse din militari americani ai 1 U.S. BCT (1st United States Brigade Combat Team).

Competiția de anul acesta a constat în proba de patrulă pe itinerariul Buzău– Mărăcineni– Vernești– Săsenii noi – Săsenii pe vale – Mierea – Haleș – Tisău și duelul de foc. Cu o durată de două zile, proba de patrulă i-a testat pe concurenți la confecționarea amorsei, aruncarea grenadei, orientare topografică, trecerea printr-un teren contaminat, deplasarea în câmp minat și marcarea minelor, reacția la ambuscadă, acordarea primului ajutor și transportul răniților.

Citeste și:  Paşi importanţi realizaţi pentru implementarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor (SMID) la nivelul judeţului Braşov

În acest an, cupa transmisibilă a competiției va merge, din nou, la Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, câștigătoarea locului întâi la clasamentul general. Pe locul doi s-a clasat lotul Regimentului 528 ISR „Vlad Țepeș”, iar locul trei a fost obținut de către Batalionul 202 Apărare CBRN „General Gheorghe Teleman”. Loturile care au obținut locul întâi și doi s-au calificat în faza pe Statul Major al Apărării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.