Vânzările fictive sunt printre cele mai întâlnite fraude în domeniul informatic

Poliţiştii recomandă o verificare amănunţită a magazinului virtual înainte de a da banii, notează Radio România Actualități.

Fiți extrem de atenţi când faceţi cumpărături online. Poliţiştii recomandă o verificare amănunţită a magazinului virtual înainte de a da banii. Nu vă lăsaţi amăgiţi de preţurile incredibil de mici, mai spun oamenii legii, care atrag atenţia că vânzările fictive sunt printre cele mai întâlnite fraude în domeniul informatic.

”Printre cele mai întâlnite fraude online se află vânzările fictive, adică postarea de anunțuri de vânzare online, iar ulterior, după convingerea cumpărătorilor să transfere sumele de bani solicitate, bunurile nu mai sunt livrate. Cumpăraţi din surse sigure, de la comercianți, firme sau magazine pe care le cunoașteți sau pe care le-ați mai folosit și verificați rating-ul vânzătorilor pe site-urile de comerț online”, Paula Enache, purtător de cuvânt al Inspectoratul Județean de Poliție Vrancea.

Citeste și:  Regim special de plată a TVA pentru microîntreprinderi din 2025. Se aplică pragul european al cifrei de afaceri

Multe dintre aceste vânzări fictive comportă și un risc major de compromitere a cardului utilizat pentru achitarea presupuselor cumpărături. Dacă plata nu se face pe o platformă specializată, care asigură securitatea datelor bancare, acestea pot fi copiate și folosite ulterior pentru duplicarea cardului original.

Sursa. Radio România Actualități / Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.