Vești proaste pentru brașoveni: Băncile au înăsprit semnificativ standardele de creditare

Primul trimestru al anului 2019 a fost marcat de o înăsprire semnificativă a standardelor de creditare atât pentru împrumuturile destinate achiziţiei de locuinţe şi terenuri, cât şi pentru creditele de consum acordate populaţiei, reiese dintr-un sondaj realizat de Banca Naţională a României (BNR) privind creditarea companiilor nefinanciare şi a populaţiei, potrivit Jurnalul Național.
Potrivit documentului, pe segmentul companiilor nefinanciare, băncile au menţinut constante standardele de creditare comparativ cu trimestrul anterior.
În perioada următoare (trimestrul II din 2019), instituţiile de credit anticipează o înăsprire marginală a standardelor de creditare în cazul împrumuturilor imobiliare şi moderată în cel al creditelor de consum destinate sectorului populaţiei. În cazul companiilor nefinanciare, aşteptările băncilor pentru următorul trimestru sunt de înăsprire marginală a standardelor de creditare.
Din punctul de vedere al instituţiilor de credit, preţul proprietăţilor rezidenţiale a înregistrat în T1 2019 o creştere marginală, contrar aşteptărilor de scădere semnificativă din trimestrul anterior. Pentru T2 2019, băncile anticipează o evoluţie relativ constantă a preţurilor imobilelor.

Citeste și:  11 persoane reținute după percheziții DIICOT: Lideri și membri ai unor grupuri infracționale, printre care 4 funcționari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.