Via Transilvanica se extinde. Primul tronson conectează 14 localități din judeţul Brașov

Asociația Tășuleasa Social a început lucrările de extindere a traseului Via Transilvanica, un proiect care își propune să aducă acest traseu de 1.400 de kilometri, deja cunoscut internațional, în toate regiunile istorice ale României. În următorii 20 de ani, organizația dorește să conecteze diverse zone ale țării, iar primul tronson din extindere va lega 14 unități administrativ-teritoriale din județul Brașov. Acest nou segment, intitulat „Terra Borza Teutonica”, va acoperi aproximativ 170 de kilometri și va adăuga o nouă dimensiune traseului, aducând beneficii economice și sociale comunităților locale.

Evenimentul de lansare a lucrărilor a avut loc pe 28 martie la Viscri, cu sprijinul echipei de voluntari și parteneri ai Asociației Tășuleasa Social. Activitățile de amenajare vor include curățarea, ecologizarea și marcare traseului, iar una dintre etapele importante va fi instalarea bornelor de andezit, fiecare marcând câte un kilometru de parcurs pe Via Transilvanica. Lucrările la acest tronson au fost pregătite timp de patru ani și vor contribui la îmbunătățirea infrastructurii pentru turiști și localnici deopotrivă.

Citeste și:  România va utiliza aproape integral fondurile PNRR, promite ministrul Finanțelor

În paralel cu dezvoltarea traseului, Asociația Tășuleasa Social își lansează apelul pentru implicare activă din partea persoanelor fizice și a companiilor. Proiectul, care a fost realizat până acum exclusiv din fonduri private, își propune să continue să crească, oferind oportunități de voluntariat, sponsorizări și donații. Alin Ușeriu, președintele Asociației, a subliniat importanța acestei inițiative, subliniind impactul pozitiv pe care Via Transilvanica l-a avut asupra comunităților pe care le traversează și a exprimat speranța că în următorii 20 de ani, traseul va aduce o schimbare semnificativă în țară.

Noul drum turistic va trece prin Viscri, Jibert, Cobor, Hălmeag, Șercaia, Șinca, Poiana Mărului, Zărnești, Măgura, Moieciu, Bran, Râșnov și va ajunge la Biserica Neagră, în Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificare anti-robot
FriendlyCaptcha ⇗

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.