Video EMOȚIONANT Uniți întru Înviere: Troparul ‘Hristos a înviat’ interpretat de 100 de psalți din România, Serbia, Siria, Bulgaria, Grecia și Macedonia

”Hristos a înviat din morți

Cu moartea pe moarte călcând

Și celor din morminte,

Viață dăruindu-le.”

Sunt, fără îndoială, cele mai cunoscute versuri din slujbele bisericești, indiferent de confesiunea religiei creștine. Ele răsună, din prima clipă a Învierii și până la ridicarea la Ceruri a Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos. 95 de psalți ai Bisericii Ortodoxe Române, la care s-au adăugat cinci psalți și slujitori ai sfintelor altare din Grecia, Siria, Macedonia, Bulgaria și Serbia, coordonați de arhidiaconul Mihail Bucă, protopsalt al Patriarhiei Române, fondator și dirijor al grupului psaltic Tronos, și-au unit vocile în cea mai sublimă cântare bisericească.

Achilleas Chaldaeakes, profesor de muzică bizantină și psaltică la Universitatea din Atena, Grecia, arhidiaconul Shattahi Meletius, din Damasc, Siria, prof. univ. dr. Goce Sekulovski, din Skopje, Macedonia, arhimandritul Makariy Chakarov, egumenul Mănăstirii Rila, din Bulgaria, și protopsaltul Zoran Ivkovic, din Zajecar, Serbia, alături de psalți și cântăreți bisericești din Craiova, Maramureș, Botoșani, Suceava, Argeș, Tulcea, Alba-Iulia, Târgu-Mureș, Brașov, Călărași, Ialomița și Buzău interpretează, în prima zi a Învierii Domnului, troparul Paștilor.

Citeste și:  Yiwen Shen și Marko Džomba au electrizat Sala Patria cu un concert memorabil alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Brașov

Uniți întru Înviere și uniți din dragoste și pentru dragoste pentru a putea trece, în cea mai importantă zi a creștinătății, peste cea mai gravă perioadă a existenței noastre. Hristos a înviat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.