VIDEO Scandal în țigănie la Săcele. Polițiștii au făcut uz de armă pentru a restabili situația

A fost prăpăd în Săcele, ieri după-amiază. Două clanuri de romi s-au luat la bătaie în plină stradă. Combatanții s-au lovit reciproc cu obiecte contondente. Polițiștii și jandarmii au intervenit la fața locului și au tras două focuri de armă în plan vertical, pentru a restabili situația.

„Până în acest moment, în urma probatoriului administrat în cauză, 6 persoane au fost reținute și introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Covasna.

Se efectuează cercetări și audieri în continuare, ancheta fiind în curs de desfășurare.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tentativă la omor”, „încăierare” și „tulburarea ordinii și liniștii publice”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

Citeste și:  Yiwen Shen și Marko Džomba au electrizat Sala Patria cu un concert memorabil alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Brașov

„La data de 19 aprilie 2020, Inspectoratul de Poliție Județean Brașov a fost sesizat prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe raza municipiului Săcele, jud. Brașov, are loc un conflict spontan în care sunt implicate mai multe persoane.
La fața locului s-au deplasat de urgență mai multe echipaje de poliție, echipe ale Serviciului Acțiuni Speciale și jandarmi, care au intervenit prompt la fața locului, aplanând conflictul Și stabilind ordinea în zonă. În urma cercetărilor, polițiștii au depistat și identificat 18 persoane, ce au fost implicate în cauză.


Cele 18 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru a fi audiate în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și în vederea stabilirii răspunderii judiciare.
În urma conflictului, 6 persoane au primit îngrijiri medicale pa fața locului, iar o persoană a fost transportată la spital, refuzând internarea.
Unul dintre polițiștii aflați la fața locului a folosit armamentul din dotare, respectiv a executat 2 focuri în plan vertical, în vederea stabilirii unui climat optim de siguranță publică.
Cercetările se desfășoară sub coordonarea unității de parchet competente, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală.
Situația este sub control, toate persoanele implicate fiind audiate în acest moment”, se arată în comunicatul IPJ Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.