Weekend de vis în Poiana Brașov: concerte și petreceri la MASSIF, pârtii cu zăpadă proaspătă în Postăvarul

Brașovenii și turiștii se mai pot bucura de încă trei zile de concerte și petreceri la cea de a doua ediție a festivalului MASSIF, iar dimineața pot schia pe pârtiile din partea superioară a masivului Postăvarul, care, datorită ninsorilor din ultimele zile, sunt în condiții foarte bune.

În aceste zile, Poiana Brașov este principala destinație pentru cei care vor să se relaxeze, să se bucure de muzică bună, concerte și petreceri, în cadrul festivalului MASSIF 2024, cel mai important eveniment muzical și de entertainment organizat într-o stațiune montană, iar dimineața să schieze sau să se dea cu placa pe pârtiile pe care, în ultimele zile, s-a așternut un strat consistent de zăpadă.

Aseară a început cea de a doua ediție a festivalului MASSIF, eveniment care i-a adus pe scena principală pe celebrii DJ și producători muzicali Mahmut Orhan și Gordo, printre cele mai importante fenomene muzicale ale momentului.

După petrecerile care au urmat concertelor de pe scenele festivalului, care s-au încheiat în jurul orei 3.00, iubitorii sporturilor de iarnă au putut schia în această dimineață într-un peisaj de iarnă autentică, pentru că în ultimele zile a nins foarte mult în partea superioară a masivului, stratul de zăpadă proaspătă ajungând la 40 -50 de cm.

,,Brașovul oferă nu doar cel mai important festival organizat într-o stațiune montană din Europa, ci o experiență completă pentru cei care sunt prezenți în Poiană în aceste zile: muzică bună, artiști importanți, petreceri, iar pentru cei care schiază sau se dau cu placa, pârtii acoperite cu un strat gros de zăpadă proaspătă. Și după cum am promis, toți cei care au venit la festival, iar apoi au vrut să ajungă acasă sau la locurile de cazare, le-am asigurat cel mai bun și rapid transport cu flota noastră de autobuze*, iar faptul că la 4 minute, de exemplu, aveai un autobuz care să te ducă sau să te aducă din Poiană spune foarte mult despre capacitatea noastră de a organiza evenimente de asemenea anvergură. Poiana Brașov este capitala entertainment-ului, indiferent dacă vrei să te distrezi, să dansezi, să te bucuri de muzicienii preferați sau de pârtiile acoperite de pulver. Vă așteptăm în cel mai frumos oraș și în cea mai importantă stațiune montană a României”, a declarat primarul Allen Coliban.

Și în următoarele zile, fanii se vor bucura de cele mai tari petreceri alături de artiștii prezenți în festival pe scena principală, pe scena G.O.A.T. (Greatest Of All Time), dar și la apres-ski-urile partenere.

Astăzi, MASSIF aduce artiști celebri pe scenele din Poiană. Pe scena principală vor urca producătorul deep house Grigoré și maestrul afro-tech Shimza, iar pe scena G.O.A.T. vă puteți întâlni cu muzicianul belgian drum & bass Netsky, dar și cu Grasu XXL sau Andi Moisescu.

În ceea ce privește domeniul schiabil din Poiana Brașov, se schiază în condiții foarte bune pe toate pârtiile din partea superioară a Masivului Postăvarul, respectiv Ruia, Drumul Roșu, Lupului și Doamnei, stratul de zăpadă bătută ajungând la 30 de cm.

Funcționează telegondola, telescaunul Ruia și teleschiul Ruia. Ultima urcare este la ora 16.00.

Pe perioada desfășurării festivalului Massif 2024 se va aplica următorul plan de mobilitate:

 • În perioada 14 – 16 martie se suplimentează următoarele linii care fac legătura dintre Livada Poștei spre cartiere: 1, 2, 2b, 4, 6, 16, 17, 28, 31, 34, 36, 41. Programul se prelungește joi, vineri și sâmbătă până la aproximativ ora 01.00. Ora exactă a ultimelor plecări va fi afișată pe site-ul www.ratbv.ro în zilele premergătoare.
 • Linii care pleacă din Poiana Brașov spre cartiere, la sfârșitul spectacolelor: 1M,2M, 6M, 16M, 17M, 28M, 31M, 34M, 36M, 50M. Vor circula joi, vineri și sâmbătă cu ultimele plecări din Poiană la aproximativ ora 1.30. Duminică, ultimele plecări pe aceste trasee vor fi aproximativ în jur de 19.30.
 • Linia 20:
 • joi, vineri și sâmbătă, după ora 14.00, vor circula șase mașini. Frecvența va fi la circa 10 minute, dar cu monitorizare și posibilitatea de suplimentare operativă. Pentru primele trei zile de festival, ultimele plecări din Poiana Brașov vor fi la ora 3.00.
 • Pentru duminică, vor circula șase mașini de la ora 10.00 până la 22.30, iar ultima plecare din Poiana Brașov pe linia 20 va fi la ora 23.59.
 • Remorci biciclete: joi, vineri și sâmbătă vor fi disponibile doar până la orele 14.00, iar duminică deloc, din cauza fluxului mare de călători, a nevoii de operativitate și asigurare a ritmicității etc.
 • Linia 100:
 • joi, vineri și sâmbătă, după ora 14.00, vor circula patru mașini. Pentru primele trei zile de festival, ultima plecare din Poiana Brașov va fi la ora 3.00.
 • Pentru duminică, patru mașini de la ora 10.00, iar ultima plecare din Poiana Brașov la ora 22.30.
 • !! Atenție!! Linia 100 are plecări din capătul Livada Poștei în ambele sensuri: de la peronul de pe trotuarul unde este casieria pleacă spre Poiană, iar de la peronul 4 pleacă spre Gară.
 • Linia 130M: circulă joi, vineri și sâmbătă între orele 14.00 – 03.00, pe traseul parcare Cetate Râșnov – Poiana Brașov (terminal parcarea mare). În tot intervalul orar, circulă două autobuze, cu posibilitate de suplimentare dacă este cazul. Duminică, circulă de la 10.00 la 22.30 (ultima plecare din Poiana Brașov).
 • Linia 60 (Silver Mountain): joi, vineri și sâmbătă va circula până la orele 03.00, iar duminică, până la 22.30.

În toate cele patru zile va fi prelungit programul și la casieriile din Livada Poștei și Poiana Brașov, astfel: Livada Poștei, joi și vineri – între orele 06.00 -00.30, sâmbătă, între orele 08.00 – 00.30, duminică (8.00 – 22.30); Casieria Poiana Brașov: joi, vineri, sâmbătă, de la 08.00 – 02.00, iar duminică, între orele 08.00 și 22.00. Vor exista și echipe mobile de vânzare bilete în Livadă și Poiană. Pentru achitarea călătoriilor, RATBV recomandă plata cu: card de transport RATBV, card bancar, telefonul mobil prin aplicația 24pay.

În toate cele patru zile de festival, exceptând liniile suplimentate, pe toate liniile urbane sau metropolitane operate de RATBV orarele se respectă conform programărilor de zi lucrătoare, zi de sâmbătă sau duminică.

Restricții de circulație

Pentru desfășurarea în condiții optime a festivalului au fost aprobate următoarele restricții:

a) închidere parcarea mare Poiana Brașov pentru organizare terminal RATBV, stații taxi/Uber/Bolt, deszăpezire, centru de ridicare brățări de festival, zona de pauză personal bord, în perioada 13.03.2024 ora 20.00 – 17.03.2024 ora 22.00.

b) restricționare circulație rutieră pe DN 1E Brașov – Poiana Brașov, cu trecere permisă exclusiv pentru mijloacele de transport public/ mașini de intervenție/ taxi/ ride-sharing/ riverani/ mașini acreditate, în perioada 14.03.2024 – 16.03.2024 între orele 16.00 – 01.00 și în ziua de 17.03.2024 între orele 11.00 – 22.00.

c) amenajare stație temporară pentru stocare autobuze la AJOFM (Livada Poștei), în perioada 13.03.2024 ora 23.30 – 17.03.2024 ora 22.00.

Pe parcursul celor patru zile de festival, riveranii au acces rutier în intervalul orar restricționat, în baza unui permis de acces auto provizoriu. Acesta poate fi ridicat de la Centrul de Agrement (punctul de acreditări) din Poiana Brașov, între 12 și 17 martie, în intervalul orar 8.00 – 20.00, sau de la Primăria Brașov, Centrul de Informații pentru Cetățeni (luni – joi, între orele 8.00 – 16.00, vineri, între orele 8.00 – 13.00).

Sursa Foto: Costi Hodaș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.