Weekend plin pentru pompierii militari. Au intervenit în peste 4.600 situații de urgență înregistrate la nivel național

În acest sfârșit de săptămână, pompierii militari au acționat pentru gestionarea celor 4.623 situații de urgență, înregistrate la nivel național.

În decursul celor trei zile, acțiunile de asistență medicală însumează cel mai mare procent al misiunilor desfășurate de către salvatori. Astfel, în acest interval, echipajele SMURD au oferit sprijin pentru 3.719 persoane aflate în dificultate.

În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, eforturile colegilor noștri s-au concentrat și asupra protecției comunităților și bunurilor acestora, sens în care echipajele operative au gestionat 436 situații de acest fel.

De asemenea, în ultimele 72 de ore, echipajele de descarcerare au acționat în 14 cazuri pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele avariate ca urmare a accidentelor rutiere.

Citeste și:  Cinci ani la Cotroceni. De ce contează pe cine alegem la prezidențiale?

Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, în perioada analizată, pompierii au acționat pentru stingerea celor 470 de incendii izbucnite la nivel național. Din totalul acestora, 318 au fost înregistrate la arderi necontrolate, cum ar fi cele de miriști, vegetație uscată și deșeuri, în urma cărora suprafața de teren afectată însumează peste 1.000 de ha.

În perioada analizată, pe durata misiunilor desfășurate în sprijinul semenilor, datorită răspunsului eficient furnizat de către echipajele operative, 16 persoane aflate în situații critice au fost salvate.

În acest weekend au fost transmise 3 mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, 2 dintre acestea privind prezența animalelor periculoase în județele Argeș și Mureș, în timp ce 1 a vizat dispariția a doi minori în județul Giurgiu. 

Citeste și:  Ce te costă mita electorală?

Începând cu această lună, a fost lansată  noua variantă a Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență – fiipregatit.ro, astfel încât accesul cetățenilor la informațiile educativ-preventive de interes să se realizeze mai facil, inclusiv prin optimizarea unui ChatBot care permite relaționarea directă cu utilizatorii, prin furnizarea răspunsurilor la întrebările adresate.

De asemenea, și aplicația mobilă DSU oferă informații extrem de utile despre prevenirea sau modul de reacție în cazul producerii unor situații de urgență. Aceasta poate fi descărcată gratuit, din App Store sau Google Play.

Împreună suntem mai pregătiți să facem față oricăror situații de urgență!

Sursa: IGSU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.