Zeci de angajați la negru depistați de ITM în decembrie 2018

53 de persoane care munceau fără forme legale au fost găsite de inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Braşov, în luna decembrie. Cei 53 de angajaţi lucrau la 7 patroni, care s-au ales astfel cu amenzi în valoare totală de 460.000 lei.
În ceea ce priveşte respectarea prevederilor privitoare la completarea şi transmiterea REVISAL, ITM-ul a făcut 132 de controale, în urma cărora au fost sancţionaţi 8 angajatori, cu amendă în valoare de 1000 lei şi 8 avertismente.
Pentru celelalte nereguli depistate de către inspectorii de muncă în domeniul relaţiilor de muncă, angajatorii au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 23.000 lei.
Tot în luna decembrie, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, inspectorii au efectuat 69 de controale, în urma cărora au fost sancţionaţi, pentru neconformităţile constatate, 28 de angajatori, cu amenzi în valoare de 53.500 de lei şi 45 de avertismente, potrivit reprezentanţilor ITM.

Citeste și:  Românii din Spania trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă și nu-și pierd încrederea în țara natală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.