Zi liberă pentru elevi și profesori miercuri, 5 iunie, de Ziua Învățătorului! O premieră națională

Miercuri, 5 iunie 2024, marchează o premieră în sistemul educațional românesc: elevii și profesorii vor avea zi liberă pentru a sărbători Ziua Învățătorului la nivel național. Această decizie vine după greva generală a profesorilor din 2023 și este stipulată în noul contract colectiv de muncă (CCM) din învățământ.

Ziua de 5 iunie, data nașterii lui Gheorghe Lazăr, fondatorul învățământului românesc modern, a fost declarată Ziua Învățătorului prin Legea nr. 289/2007. Cu toate acestea, până acum, această zi nu a fost marcată printr-o zi liberă la nivel național.

Această zi liberă este una dintre cele 17 noutăți introduse în CCM, negociat în urma grevei generale din educație. Decizia de a acorda o zi liberă în această zi specială este văzută ca o recunoaștere a importanței muncii profesorilor și a contribuției lor la dezvoltarea societății.

Citeste și:  Wizz Air, prima companie aeriană ultra low cost care va opera zboruri cu cel mai nou model din familia A 320 - Airbus A 321 XLR

Această zi liberă nu va trebui recuperată, iar elevii și profesorii se vor putea bucura de o zi dedicată celebrării educației și a celor care o fac posibilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.