Ziua Drapelului Național sărbătorită în Garnizoana Brașov

Comenduirea garnizoanei Brașov alături de autoritățile publice locale au organizat o ceremonie militară și religioasă astăzi, 26 iunie, în Piața Tricolorului din Municipiul Brașov, cu prilejul sărbătoririi Zilei Drapelului Național.

Ceremonia a debutat cu întâmpinarea prefectului județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, de către comandantul Garnizoanei Brașov, Gl. fl. aer. Marius Șerbeszki. Ulterior, prefectul județului Brașov a susținut o alocuțiune în cadrul căreia a evidențiat faptul că Drapelul Național, alături imnul național, de stemă și sigiliu, reprezintă un simbol fundamental ce reflectă unitatea, independența și suveranitatea națională.

Ulterior, a avut loc binecuvântarea Drapelului sfințit de către preotul Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, sărutul drapelului de către oficialitățile prezente la eveniment, arborarea pe catarg și intonarea imnului național, iar în încheiere, detașamentele participante la ceremonie au prezentat onorul oficialităților defilând pe aleea din Piața Tricolorului.

Citeste și:  Echipele Naționale de Cheerleading ale României au obținut rezultate remarcabile la Campionatul European de Cheerleading ICU - 2024

***

Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea numărul 96 din anul 1998 și se celebrează anual pe data de 26 iunie, această dată marcând ziua de 26 iunie 1848, dată când Guvernul revoluţionar a decretat ca Tricolorul – roşu, galben şi albastru – să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.