Ziua Internațională a Femeii 2024: Parlamentul discută egalitatea de gen în sport

Cât de vizibile sunt sportivele? Cum rămâne cu plata egală pentru femeile din sport? Parlamentul European analizează aceste probleme cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, pe 8 martie.

În 2023, doar 22% dintre funcțiile de decizie din federațiile naționale ale UE în cele mai populare 10 sporturi au fost ocupate de femei. Nici măcar o femeie nu s-a numărat printre cei mai bine plătiți 100 de sportivi din lume.

Pentru a marca Ziua Internațională a Femeii în 2024, comisia pentru drepturile femeilor a Parlamentului European, în colaborare cu parlamentele naționale ale statelor UE, organizează o reuniune cu privire la participarea și vizibilitatea femeilor în sport pe 7 martie. Acest eveniment se va apleca asupra progreselor înregistrate în domeniu, în special în contextul viitoarelor Jocuri Olimpice – Paris 2024.

Citeste și:  Rezultatele Loto 6/49, Joker, Noroc Plus şi Loto 5/40 din 19 mai 2024

Parlamentul European luptă cu consecvență pentru a proteja drepturile femeilor, pentru a îmbunătăți egalitatea de gen, pentru a pune capăt violenței bazate pe gen și pentru a asigura o remunerație echitabilă pentru femei.

Parlamentul a pledat în mod constant pentru egalitatea de gen în sport. Într-o rezoluție din 2021 privind politica sportivă a UE, deputații europeni au cerut egalitate de remunerare și o mai mare vizibilitate pentru femei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.