Ziua Internațională a Lupului va fi celebrată mâine, la Grădina Zoologică din Brașov

Marți, 13 august, cu ocazia Zilei Internaționale a Lupului, Grădina Zoologică Brașov organizează o serie de activități interactive și educative, cu scopul de a sensibiliza publicul cu privire la importanța lupilor în menținerea echilibrului ecologic și  de a  sublinia necesitatea protejării lor în fața pericolelor cu care se confruntă. Activitățile, ce se desfășoară între orele 10:00-16:00, cuprind:

  • 10:00-10:30 deschiderea evenimentului prin prezentarea importanței ecologice a lupului;
  • 10:30-16:00 ateliere, jocuri și concursuri pentru toate vârstele.

Cu această ocazie vizitatorii îi pot admira pe cei doi lupi de la zoo, Amaraq și Thor și se pot implica în programele de conservare a speciilor prin intermediul programului ”Adoptă la zoo, conservă în natură”. Pentru  mai multe informații și detalii despre procedurile de adopție, doritorii pot vizita pagina programului https://zoobrasov.ro/adoptie-animale-zoo/ sau se pot adresa direct personalului zoo.

Citeste și:  Ieri a fost o nouă zi plină pentru pompierii militari. Au gestionat peste 1.400 de situații de urgență

Lupii sunt considerați specii cheie în ecosistem, ceea ce înseamnă că prezența sau absența lor are un impact major asupra diversității biologice dintr-un anumit habitat. În ciuda rolului lor esențial, aceștia se confruntă cu numeroase amenințări, inclusiv pierderea habitatului, vânătoarea sau conflictele cu omul.

 *Activitățile se vor desfășura în zona  țarcului tigrilor.

**Programul poate suferi modificări în funcție de condițiile meteo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.