5 decembrie – Ziua Internațională a Voluntarului. Aproximativ 10.000 de voluntari sunt înscriși pe platforma Voluntariat Brașov

Astăzi este Ziua Internațională a Voluntarului, iar la Brașov sunt aproximativ 10.000 de voluntari înscriși pe platforma Voluntariat Brașov.

„Fiecăruia în parte îi mulțumesc pentru implicarea în comunitate, pentru implicarea în toate evenimentele care se întâmplă la Brașov pe parcursul anului. Și mulțumită lor Brașovul e diferit, e mai bun, e mai special. Brașovul este o comunitate. Una caracterizată și de implicarea și entuziasmul unor voluntari extraordinari. Vă mulțumesc!”, a transmis primarul Allen Coliban.

La 5 decembrie, în fiecare an, este marcată Ziua internaţională a voluntarilor (International Volunteer Day – IVD). În 2023, tema zilei este „The power of collective action: if everyone did”, arătând că dacă toţi oamenii s-ar oferi voluntar, lumea ar fi un loc mai bun, însemnând posibilităţi nelimitate pentru dezvoltare durabilă – hrană şi educaţie pentru toată lumea, un mediu curat şi sănătate bună, societăţi incluzive şi paşnice şi multe altele, potrivit https://www.un.org/.

Citeste și:  Avarie la o conductă de apă de pe strada Hărmanului

Voluntariatul este o resursă regenerabilă enormă pentru rezolvarea problemelor sociale, economice şi de mediu în întreaga lume. Pe măsură ce lumea se confruntă cu provocări tot mai mari, voluntarii sunt adesea primii care ajută. Voluntarii sunt în prim-plan în crize şi urgenţe, adesea în situaţii extrem de dificile şi de cele mai multe ori groaznice. Cu prilejul acestei zile se doreşte recunoaşterea voluntarilor din întreaga lume prin campania de pe reţelele sociale #IfEveryoneDid şi #IVD2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.