Ziua Mondială a Lemurilor, la Grădina Zoologică Brașov

Anual, în ultima zi de vineri din luna octombrie, la nivel mondial se sărbătorește ”Ziua Mondială a Lemurilor”. Astfel, în data de 25 octombrie 2024, între orele 10:00-15:45, Grădina Zoologică Brașov organizează o serie de activități dedicate conștientizării importanței protejării acestora.

Pe parcursul zilei, vizitatorii vor avea ocazia să participe la activități interactive și ateliere creative unde vor învăța despre aceste animale uimitoare, dar și despre biodiversitate și importanța ecosistemelor. De asemenea vor putea să descopere lucruri interesante despre cei 18 lemuri cu coadă inelată din colecția Zoo Brașov, direct de la cei care petrec cel mai mult timp alături de ei, respectiv îngrijitorii de animale sălbatice.

Citeste și:  Braşovul, inclus de Naţional Geografic în topul celor mai bune 25 destinaţii turistice de vizitat în 2025

Programul activităților:

10:00 – 11:00 De vorbă cu îngrijitorii.

11:00 – 12:30 La mulți ani, lemuri!

12:30 – 15:45 Jocuri tematice pentru diverse categorii de vârstă.

Lemurii, primate cu peste 100 de specii cunoscute, reprezintă o parte esențială a biodiversității și în ciuda acestui fapt se confruntă cu pericole grave, majoritatea speciilor de lemuri fiind amenințate cu dispariția. Persoanele care doresc să se implice activ în protejarea lemurilor cu coadă inelată o pot face prin intermediul programului ” Adoptă la zoo, conservă în natură”. Pentru mai multe detalii despre procedurile de adopții doritorii pot accesa pagina programului https://zoobrasov.ro/adoptie-lemur/ , sau se pot adresa direct personalului zoo.

Citeste și:  Braşovul, inclus de Naţional Geografic în topul celor mai bune 25 destinaţii turistice de vizitat în 2025

* Activitățile se vor desfășura în zona adăpostului lemurilor cu coadă inelată.

** Programul poate suferi modificări în funcție de condițiile meteo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.