Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită la APM Braşov

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Braşov îşi deschide porţile, miercuri, de la ora 10.00, pentru toţi cei curioşi să afle despre activitatea instituţiei. Un mod prin care angajaţii instituţiei vor marca Ziua Mondială a Mediului, instituită în 5 iunie. Ziua Mondială a Mediului a fost instituită de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în anul 1972 şi reprezintă elementul cel mai important al Programului Naţiunilor Unite.


În fiecare an, cu ocazia sărbătoririi acestui eveniment, organizatorii transmit un mesaj referitor la importanţa protejării mediului înconjurător, adoptarea unor atitudini prietenoase faţă de natură şi efectele pe care dezvoltarea economică le poate avea asupra acesteia. Sloganul Zilei Mondiale a Mediului 2019 este „Împreună putem învinge poluarea aerului!”.

Citeste și:  Caravana Shakespeare sosește la Brașov și aduce, în premieră, „Operele complete ale lui Shakespeare”

„O înţelegere sistemică a modului în care natura, economia şi sănătatea oamenilor sunt interconectate este esenţială pentru identificarea celor mai bune opţiuni de politică în domeniul protecţiei mediului”, a declarat directorul executiv al APM Braşov, Ciprian Băncilă .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.