Ziua Partenerilor la Codlea: Lansarea Consiliului Consultativ al Mediului de Afaceri – un pas important pentru dialogul dintre administrație și mediul de business

Primăria Municipiului Codlea, în parteneriat cu Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii Brașov (PIMM Brașov) și Patronatul European al Femeilor de Afaceri PEFA, a organizat -Ziua Partenerilor- un eveniment esențial pentru consolidarea relațiilor dintre administrația locală și mediul de afaceri, având ca scop principal facilitarea dialogului și a parteneriatelor strategice pentru dezvoltarea economică locală.

În cadrul evenimentului, Florin Jianu, reprezentantul Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), a lansat o propunere inovatoare: crearea Consiliului Consultativ al Mediului de Afaceri, inițiativă care își propune să ofere o platformă de dialog permanent între primărie și reprezentanții mediului de afaceri local, pentru a identifica soluții comune la provocările economice și pentru a susține dezvoltarea comunității.

Citeste și:  Mircea Geoană a deschis seria interviurilor prezidențiale de la #MorningGlory | VIDEO

Propunerea a fost imediat îmbrățișată de Mihai Paul Cîmpeanu, primarul Municipiului Codlea, care a subliniat importanța implicării mediului de afaceri în procesele de luare a deciziilor locale: „Prin Consiliul Consultativ al Mediului de Afaceri, vom putea crea o legătură directă între primărie și antreprenori, astfel încât deciziile pe care le luăm să fie în concordanță cu nevoile reale ale comunității de business. Este o inițiativă care va aduce beneficii atât pentru dezvoltarea economică a orașului nostru, cât și pentru crearea unui mediu de afaceri prosper.”

La rândul său, președinta PIMM Brașov, Alina Paul, a declarat :” Prin această platformă, vor fi abordate subiecte precum reglementările locale, facilitățile oferite investitorilor, programele de susținere a IMM-urilor și alte inițiative care vor contribui la creșterea economică și socială a municipiului. Primăria Codlea va avea un partener de încredere la nivelul PIMM Brașov”.

Citeste și:  În acest weekend, cu bicicleta pe Linia 20

La eveniment a fost prezent și senatorul Marius Dunca, care a vorbit despre importanța parteneriatul public -privat: “Conștientizam nevoia parteneriatului dintre stat și mediul de afaceri. Dacă ne dorim o economie puternică acești doi factori trebuie să lucreze împreună, iar măsurile autorităților centrale și locale trebuiesc luate pentru a veni în sprijinul mediului de afaceri, facilitând astfel dezvoltarea economică durabilă”.

In calitate de partener strategic al evenimentului, președinta Patronatului European al Femeilor de Afaceri PEFA, Andreea Negru, a susținut: “Prin acest demers am dorit să aducem împreună mediul de afaceri și autoritățile publice centrale și locale pentru a identifica soluții la problemele cu care mediul de afaceri se confruntă. Consiliul Consultativ al Mediului de Afaceri este un exemplu care trebuie multiplicat la nivel național întrucât reprezintă o oportunitate pentru dezvoltarea economică sustenabilă”.

Citeste și:  Capcana de la Gara Brașov: Bărbaţi dornici de sex, ademeniți, drogați și jefuiți | VIDEO

La rândul său, prefectul Județului Brașov, Cătălin Vasii, a prezentat oportunitățile oferite de Codlea ca potențial centru de afaceri și a reafirmat angajamentul de a sprijini dezvoltarea regională și de a crea un mediu de prietenos de afaceri prin colaborare și dialog deschis.

Evenimentul a reunit numeroși antreprenori locali, reprezentanți ai IMM-urilor, autorități locale și specialiști în dezvoltare economică, oferind un cadru propice pentru discuții constructive și schimb de idei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.