Zoo Brașov marchează Ziua Internațională a Tigrului printr-o serie de activități educative

29 iulie marchează Ziua Internațională a Tigrului. Pentru a sărbători această zi, Grădina Zoologică Brașov organizează o serie de activități educative cu scopul conștientizării nevoii de protejare și conservare a uneia dintre cele mai periclitate specii de animale din lume. Vânătoarea excesivă dar și distrugerea habitatului sunt factori universali care au dus la declinul acesteia.

Activitățile, organizate sub tema Tigrul- simbol al puterii,  se vor desfășura între orele 10:00-16:00 și includ: quizz-uri si puzzle-uri, ateliere de creație, jocuri și concursuri.

Programul zilei este următorul:

10:00 – 10:30 Deschiderea evenimentului. Specialiștii Grădinii Zoologice vor oferi informații generale despre tigri, habitatul acestora, comportamentul și importanța lor ecologică și culturală.

Citeste și:  Cetățenii din străinătate vor putea vota prin corespondență la alegerile parlamentare și prezidențiale

10:30 – 16:00 Ateliere, jocuri și concursuri create pentru toate vârstele.

Cu această ocazie, vizitatorii îi pot pot admira cei patru tigri siberieni de la zoo: Lea, Amina, Luna și Aset. Acești tigri, fiecare cu personalități unice, sunt un exemplu al importanței eforturilor de protejare a speciilor amenințate. Persoanele care doresc să se implice în programele de conservare a acestei specii, o pot face  prin intermediul programului ”Adoptă la zoo, conservă în natură”. Pentru  mai multe informații și detalii despre procedurile de adopție, doritorii pot vizita pagina programului https://zoobrasov.ro/adoptie-animale-zoo/ sau se pot adresa direct personalului zoo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.