1.000 de militari americani, repoziţionaţi din Germania în România

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a confirmat ieri, într-o conferinţă de presă transmisă online, desfăşurarea a circa 3.000 de militari americani în ţări de pe flancul estic al NATO, dintre care aproximativ 1.000 vor fi repoziţionaţi în zilele următoare de la o bază din Germania în România, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a subliniat ieri că preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a luat această decizie în actualul context de securitate de la graniţele Ucrainei, fiind vorba de consolidarea posturii defensive a NATO.

Referindu-se la militarii trimişi în România, John Kirby a menţionat că este vorba despre ”un batalion de atac şi o unitate de infanterie care sunt organizate pentru a fi desfăşurate pe termen scurt şi a se deplasa rapid de îndată ce sunt localizate”.

Citeste și:  Ziua Internațională a Păsărilor va fi celebrată și la Grădina Zoologică din Brașov

El a amintit că 8.500 de militari americani sunt plasaţi în stare de alertă pentru eventuale desfăşurări în Europa.

Aceste efective se vor adăuga celor aproximativ 900 de militari americani aflaţi în prezent în România. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a confirmat că trupele desfăşurate în România vor fi sub comandă americană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.