1 Decembrie – sărbătoarea națională a tuturor românilor, ce ne definește, în esență, ca cetățeni ai României! Imagini de la Brașov

1 Decembrie este sărbătoarea noastră națională, a tuturor românilor, ce ne definește, în esență, ca cetățeni ai României! Este ziua în care omagiem și celebrăm, deopotrivă, actul istoric de la 1918, al împlinirii visului națiunii române – Marea Unire.

Astfel, la Brașov, grupurile de Juni din Șcheii Brașovului și Brașovul vechi au adus un omagiu celor care au luptat pentru realizarea Marii Uniri de la 1918, în cadrul unui eveniment organizat în Piața Unirii, ce a debutat cu o slujbă religioasă dedicată memoriei eroilor neamului și a fost urmat de depunerea de coroane la statuia Soldatului Necunoscut.

De asemenea, brașovenii au asistat cu bucurie la ceremonia militară și religioasă organizată de Instituția Prefectului Județul Brașov și Garnizoana Brașov.

Citeste și:  Bărbat din Zărnești, prins în flagrant în timp ce vindea ilegal arme letale

La toate aceste manifestări au fost prezenți prefectul județului, Mihai Cătălin Văsii, președintele Consiliului Județean, Adrian-Ioan Veștea, primarul municipiului Brașov, Allen Coliban, precum și alte oficialități locale, veterani de război, cadre militare în rezervă și în retragere, alături de numeroși brașoveni.

În cadrul paradei militare au defilat, prezentând onorul, 350 de militari și 50 de mijloace tehnice, reprezentând Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne, urmați de un survol al aeronavelor aparținând Aeroclubului Teritorial „Iosif Șilimon” Brașov.

Defilarea personalului și tehnicii militare s-a desfășurat cu efective aparținând Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, Inspectoratului de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu”, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” al județului Brașov și Inspectoratului de Poliție Județean.

Citeste și:  Lansare de carte, mâine, la Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov

La mulți ani, brașoveni! La multi ani, români! La mulți ani, România!

Foto. Consiliul Județean Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.