1 Decembrie sărbătorită la Brașov (GALERIE FOTO 2021)

Brașovenii s-au putut bucura, ieri, cu ocazia Zilei Naționale a României, de un ceremonial militar și religios care a avut loc în centrul orașului, pe Bulevardul Eroilor.

La paradă au participat 250 de militari și 31 de mijloace tehnice, din cadrul Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne, efective aparținând Brigăzii 2 Vânători de Munte ”Sarmizegetusa”, Inspectoratului de Jandarmi Județean “Nicolae Titulescu“, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Țara Bârsei” din județul Brașov și Inspectoratului de Poliție Județean.

„La mulți ani, România! La mulți ani, Brașov! La mulți ani, brașoveni! Iată, se împlinesc 103 ani de la Marea Unire, 103 ani în care sărbătorim tot ceea ce înseamnă România. Sărbătorim trei culori, sărbătorim un imn și sărbătorim această simțire pe care o purtăm fiecare dintre noi în suflet. Este idealul de sute de ani al românilor, acela de a fi un singur neam, și, dincolo de luptele pe care le ducem inclusiv pe timp de pace, dincolo de micile orgolii, rămâne Marea Unire și rămâne marele nostru neam românesc. La mulți ani!, bucurați vă de această zi și transmiteți-o mai departe generațiilor următoare“, a decarat primarul Brașovului la finalul ceremoniei. .

Parlamentul României a adoptat la 31 iulie 1990 legea nr. 10 din 1990, prin care a fost abrogată Hotărârea Consiliului de Miniștri nr. 903 din 18 august 1949 privind declararea zilei de 23 August ca sărbătoare națională și a proclamat în locul ei ziua de 1 Decembrie drept sărbătoare națională, cu trimitere la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România în 1918, respectiv la Proclamația de la Alba Iulia, care a avut loc la 1 decembrie 1918.

Citeste și:  De ziua „Micii Uniri“, literele de pe Tâmpa și clădirea Primăriei vor fi iluminate în culorile tricolorului


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.