10 ani de la prima emisie RockFM: Interviu cu Cristian Hrubaru, directorul RockFM Romania

RockFM a aniversat pe 1 octombrie 10 ani de la prima transmisie, 10 ani de radio dedicat excluziv rockului în România. Un proiect îndrăzneț, pornit în „rocktombrie 2010”, cum le place celor din echipa RockFM să spună, un proiect început cu mult entuziazm, dar și cu temeri, pentru că era greu de anticipat dacă România era pregătită să comute pe o frecvență dedicată exclusiv rockului. Cristian Hrubaru, cu o echipă entuziastă în spate, și-a asumat acest risc și la ora 0.00, a ridicat calea și a rostit pentru prima dată: ‘Aici RockFM România. Din această clipă această frecvență va fi frecvența voastră de suflet!’.
Momentul a fost aniversat, pentru ascultătorii RockFM Brașov, printr-un interviu realizat live, de realizatoarea Adina Deliu, cu directorul RockFM Romania, cunoscutul Cristian Hrubaru.

Îl am alături de mine pe Cristian Hrubaru, directorul RockFM România, post de radio care împlinește astăzi 10 ani de la prima emisie.
Adina Deliu: La mulți ani RockFm la mulți ani ascultătorilor RockFM…
Cristian Hrubaru: Mulțumim mult de tot, mulțumim Brașovul! Suntem abia la primii 10 anișori și abia aștept să ne auzim la aniversarea de 110 anișori.
AD: Imediat…
CH: Trece timpul ca nebunul, vorba cântecului…
AD: Așa este, spune-mi ce au însemnat pentru time acești 10 ani?
CH: Acești zece anu au însemnat pentru mine cei mai frumoși ani din cariera mea de realizator radio, care se întinde și ea pe aproape trei decenii. Recunosc, și o spun cu mare bucurie, că cele mai mari satisfacții le-am avut în cariera asta de când lucrez la RockFM. De la bun început a fost pentru mine o imensă bucurie și îmi venea să mă ciupesc, pentru că nici eu nu puteam crede că cineva mă poate lăsa să pun doar muzică rock la radio, fapt pentru care m-am bucurat de fiecare secundă din viața acestui post de radio și sunt convins că în felul acesta simt și colegii mei pe care îi consider familia mea. Cea mai fromoasă familie și convingerea mea este că o să mă pensionez de la RockFm atinci când va veni momentul. Pentru mine nu există un alt post de radio.

Citeste și:  Festivalul Filmului European ajunge în luna mai la Brașov


AD: Îți dai seama ce va fi la petrecerea de pensionare?
CH: Doamne, abia aștept să-mi aducă un ceas de argint, să-mi aducă flori, Doamne, rockerii să-mi aducă flori…să-mi aducă popcorn, floricele, e tot aia…
AD: Sunt convinsă că-ți amintești ziua de 1 octombrie, cum a fost acea zi?
CH: Da! A rămas întipărită în memoria noastră ca fiind ziua de 1 Rocktombrie. 1 rocktombrie pentru noi este acea zi de 1 octombrie, de fapt prima noapte, pentru că totul s-a petrecut la ora 0.00. Și înainte de a se asculta prima piesă rock, era bumți-bumți, era un post de radio de dance music, ceva și ne întrebam dacă se vor bucura rockerii, dacă se vor oftica ăștia cu bumți-bumți…În orice caz pleașca a picat pe mine, să fiu eu primul care vorbește la microfonul RockFM. Am ridicat calea la microfon și am spus: ‘Aici RockFM România. Din această clipă această frecvență va fi frecvența voastră de suflet!’. Nu stiu ce am mai zis, pentru că eram emoționat…


AD: Ai zis-o bine…
CH: Am zis-o bine, da și-mi amintesc faptul că imediat toți colegii mei au izbucnit în urale…Te-aș minți să-ți spun că mai țin minte mare lucri, pentru că m-am îmbătat criță….marmotă m-am făcut.
AD: Spune-mi ce mai face caseta, după 10 ani?
CH: Caseta face foarte bine, suntem fericiți că nu a mai trecut femeia de serviciu pe acolo, ea trece și face zilnic curățenie pe acolo, dar online, cum se face pe timp de pandemie. Casetofonul nostru rămâne neatins de femeia de serviciu, care s-a demonstrat a fi un inamic al nostru pentru că schimbă caseta, când scjimbă și partea mileului, pe casetofon…
AD: Și cu peștele…?
CH: Și peștele îl avem acolo și mai are și Exarhu doi pești pe care i-a botezat Cristi, nu știu din ce motiv, mai avem un hamster, nu știu, o să mă trezesc într-o zi cu lei, tigrii, pantere, foci, dar nu-i priblemă, știm că Exarhu fură curent și noi îl creștem pentru păr…deci este posibil să avem și beneficii de pe urma lui și a animalelor care stau cu el pe acolo și acolo mă refer la acelea de pluș.
AD: Spune-mi despre colegii care sunt zi de zi alături de tine
CH: Băi, colegii mei sunt frații mei, oricât de manelistic ar suna treaba asta, sunt rudele mele de gradul I. Să știi că nu întâmplător spun asta, pentru că sunt foarte multe zile când stau mai mult cu ei decât cu familia mea. Îți dai seama că în 10 ani s-a închegat așa o relație care este foarte importantă și care este foarte-foarte bine sudată nu numai în incinta radioului, ci și în afara radioului. La mulți dintre ei am fost la nunți, la botezuri, ne-am ămprumutat cu bani, ne-am ajutat să ne scoatem mașina din zăpadă, ….sunt niște chestii foarte bine legate, sunt niște oameni pe care-i iubesc nespus de mult, sunt mai mult decât foarte încântat că fac parte din echipa asta fabuloasă și sper ca ceea ce am început acum 10 ani să ducem mai departe, astfel încât din ce în ce mai multă lume să dea pe postul ăsta de radio.
AD: Știm despre frumoasele proiecte RockFN, te rog să ne enumeri măcar două-trei…
CH: A, păi cel mai la-ndemână este România are sânge de rocker, de când s-a declanșat această șampanie…, pfuuu, auzi șampanie, deșa mă gândesc la șampania din seara asta, deci, de când s-a declanșat această campanie, din câte am înțeles a crescut rezerva de sânge a României. Campanie este în continuare în plonă desfășurare. Îmi aduc foarte bine aminte că tot RockFM a pus la cale prima trupă rock de copii, New kids on the rock, de asemenea, tot RockFM se face în mare parte vinovat pentru acțiunea Bikers for Humanity, acțiunea prin care motocicliștii din România merg să construiască locuințe, să reabiliteze case, în tot felul de locații unde sunt copii instituționalizați, să ajute spitalele, cum s-a întâmplat acum în pandemie, să-și ajute semenii. RockFM, da, se face vinovat pentru foarte multe lucruri frumoase, foarte multe, campanii și idei, sunt multe, deci, bun, haideți să le punem în practică, toate la vremea lor și o oră și la Paști, așa spunea bunica mea.
AD: Peste 20 de ani unde vezi tu RockFM?
CH: Măi o să-l acu la mine acasă. Peste 20 de ani o să am deja foarte mulți ani și nu cred că o să mă mai pot deplasa până la RockFM, deci sper să-l aducă la mine în garaj, ca să nu mai merg eu prea mult, că e cam nașpa să merg în fiecare zi de la Mogoșoaia la Timpuri Noi și înapoi, deci, la mine acasă îl văd. Vara îl soatem în curte, îl lăsăm să alerge pe aici, să se plimbe, să pișe toți boscheții, deci, la mine în curte.
AD:Perfect, până atunci, eu îți ures din nou La mulți ai RockFM și la mulți ani tuturor ascultătorilor de rock și nu uitați Brașovul ascultă rock, pe 89,5 fm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.