100 de burse de formare în competențe digitale & IT pentru elevii și studenții brașoveni, în programul GENERAȚIA TECH BRAȘOV

O companie internaționala specializată în furnizarea de servicii și soluții digitale, se alătură programului Generația Tech Brașov 2021 și oferă 100 de burse gratuite la cursurile de calificare în competențe digitale și de programare IT pentru brașovenii în căutare de specializare sau reconversie profesională. Cei care doresc să aplice la burse trebuie să aibă domiciliul în Brașov, să aibă cunoștințe minime de limba engleză și să aplice online până pe 12 septembrie 2021 la adresa www.generatiatech.ro/Brasov/

Cei interesați să participe în programul Generația Tech pot beneficia de calificare și specializare gratuită în Competențe Digitale, Digital Marketing, Dezvoltare Web – nivel începător sau intermediar, Java și Full Stack Javascript, prin cursuri intensive de 4 luni, ce se desfășoară online sau la Hub-ul Digital Nation din Brașov, după un program flexibil. Cursurile vor începe în cursul lunii septembrie 2021 și sunt susținute de mentori români practicieni în companii IT de renume.

Citeste și:  Cel mai mare concurs de jazz din Europa de Est revine la Cluj cu tinere talente

Compania s-a alăturat programului Generația Tech 2021 în urma invitației făcute de Primăria Municipiului Brașov și Agenția Metropolitană Brașov către companiile importante din județ. Bursele oferite de Pentalog dublează astfel locurile deja subvenționate de către Agenția Metropolitană Brașov și Primăria Municipiul Brașov pentru tineri, marcând angajamentul ferm al municipalității și al companiilor private din județul Brașov de a investi în calificarea digitală a forței de muncă locale și în susținerea pe termen lung a comunității locale. 

Dincolo de sponsorizarea cursurilor de calificare pentru tineri, implicarea și susținerea companiei va avea loc și la nivel concret, în cadrul comunității, pe durata desfășurării cursurilor, dar și după absolvire.

În cei peste 20 de ani de activitate ai Pentalog în Brașov, primul din cele 4 sedii ale companiei în România, echipa noastră a fost mereu un partener dedicat al comunității. Colegii mei nu sunt doar specialiști talentați care furnizează servicii IT unor companii digitale mondiale de top. Suntem și cetățeni implicați, voluntari și contributori în inițiative din domeniile educației, sănătății, serviciilor sociale sau protecției mediului.

Am primit cu responsabilitate invitația de a ne alătura acestui proiect și de a investi în dezvoltarea profesională a viitorilor specialiști IT din regiune, alături de Primăria Municipiului Brașov, Agenția Metropolitană Brașov, Digital Nation și alte companii partenere din comunitatea IT locală. Este esențial ca un număr cât mai mare de participanți, aflați la început de drum în acest domeniu, să știe că au luat o decizie bună pentru cariera lor și că pot găsi atât suport din partea specialiștilor cu experiență, cât și oportunități profesionale de calitate, în Brașov”, a declarat Dan Avram, managerul PENTALOG Brașov.

Citeste și:  OMV Petrom va testa la Petrobrazi o instalație inovatoare pentru captarea și utilizarea carbonului

Reprezentanții companiei vor participa alături de cursanți în cadrul evenimentelor desfășurate în Hubul Generația Tech Brașov și se vor implica activ în atelierele de angajabilitate locală ale programului, în urma cărora participanții vor beneficia de workshop-uri de formare a competentelor soft, pregătiri pentru prezentarea la un interviu și integrarea pe piața muncii, implicarea în micro-proiecte concrete cu beneficiari reali (companii locale, ONG-uri, municipalitate), dar și ulterior, prin oferirea de interviuri și oportunități de angajare pe plan local, facilitarea parteneriatelor în vederea angajării și susținerea evoluției absolvenților angajați.

Parteneriatul de formare în IT se extinde și în direcția de a găsi internship-uri și job-uri local absolvenților de program, în linie cu formatul programului Generația Tech, care pornește de la nevoile de digitalizare ale motoarelor de dezvoltare locale (mediul antreprenorial) și lucrează alături de factorii de dezvoltare regională (mediul public, primării și consilii județene) pentru a pregăti competențele digitale relevante în rândul participanților la program.

Citeste și:  Librăria Șt. O. Iosif își redeschide porțile în Brașov: la orice achiziție, veți primi o carte cadou!

Mai multe detalii pe generatiatech.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.