100 de burse GRATUITE la cursurile de formare în IT „Generația Tech” în BRAȘOV

O companie de servicii energetice specializată în producţia de energie termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficienta, se alătură programului Generația Tech Brașov 2021 și va susţine 100 de tineri, studenți şi adulţi brașoveni cu burse gratuite la cursurile de calificare în competențe digitale și de programare IT oferite de Digital Nation.

Cei care doresc să aplice la burse trebuie să aibă domiciliul în Brașov, să aibă cunoștințe minime de limba engleză și să aplice online până pe 12 septembrie 2021 la adresa www.generatiatech.ro/Brasov/

În urma invitației făcute de Primăria Municipiului Brașov și Agenția Metropolitană Brașov către companiile importante din județ, compania Bepco se alătură programului Generația Tech 2021 și va susţine 100 de tineri și studenți brașoveni să obțină formare și calificare în IT.  Bursele oferite de Bepco dublează astfel locurile deja subvenționate de către Agenția Metropolitană Brașov și Primăria Municipiul Brașov pentru tineri și marchează angajamentul ferm al municipalității și al companiilor private din județul Brașov de a investi în calificarea digitală a forței de muncă locale și în susținerea pe termen lung a comunității locale.

Citeste și:  Corona Braşov câştigă Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi realizează o triplă istorică!

Programul Generația Tech 2021 va fi implementat la Brașov începând cu luna septembrie a acestui an, iar participanții au acces la cursuri de formare destinate atât pentru începători cât și de nivel mediu spre avansat, în specializări variate precum Digital Skills (instrumente digitale, documente electronice, vânzări online); Dezvoltare Web nivel începător (bazele tehnologiilor web și crearea de website-uri simple); Dezvoltare Web – nivel intermediar – crearea de website-uri complexe, cu baze de date și limbaje de programare PHP și JavaScript): Digital Marketing – bazele marketingului digital, creare de campanii online de promovare, noțiuni de SEO și tehnici de online marketing); Full Stack Javascript – Crearea de aplicații web complexe in back end si front end JS; Java – Crearea de aplicații web complexe, metodologii de dezvoltare a aplicațiilor Java.

Citeste și:  CJRAE Brașov organizează un webinar dedicat tulburărilor de spectru autist (TSA)

Ne bucurăm să ne alăturăm acestui program care investește în educaţia tinerilor şi adulţilor dornici să se formeze şi să se integreze în forţa de muncă locală. Digitalizarea este un element esențial în dezvoltarea unei comunităţi vizionare care înţelege importanţa adaptabilităţii la schimbare. Am răspuns pozitiv invitației primăriei de a ne alătura în acest program și suntem optimişti de rezultatele concrete pe care acest parteneriat public-privat le va aduce Brașovului pe termen mediu și lung. Așa că, brașoveni, vă invităm să vă înscrieți la burse cât mai curând!’ a declarat Simina Costan, Bepco.

Reprezentanții Bepco vor participarea alături de cursanți în cadrul evenimentelor desfășurate în Hubul Generația Tech Brașov și se vor implica activ în atelierele de angajabilitate locală ale programului, în urma cărora participanții vor beneficia de workshop-uri de formare a competentelor soft, pregătiri pentru prezentarea la un interviu și integrarea pe piața muncii, implicarea tinerilor în micro-proiecte concrete cu beneficiari reali (companii locale, ONG-uri, municipalitate), dar și ulterior, prin oferirea de interviuri și oportunități de angajare pe plan local, facilitarea parteneriatelor în vederea angajării și susținerea evoluției absolvenților angajați.

Citeste și:  Începe un proiect de infrastructură care va deschide calea unei noi conectări rutiere între Braşov şi Sibiu! O alternativă la DN1

Parteneriatul de formare în IT se extinde și în direcția de a găsi internship-uri și job-uri local absolvenților de program. Formatul programului Generația Tech pornește de la nevoile de digitalizare ale motoarelor de dezvoltare locale (mediul antreprenorial) și lucrează alături de factorii de dezvoltare regională (mediul public, primării și consilii județene) pentru a pregăti competențele digitale relevante în rândul participanților la program. Mai multe detalii pe generatiatech.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.