116 candidați din Brașov au absentat la ultima probă la BAC

Astăzi, 25 iunie, s-a desfășurat ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat – E)d): proba la alegere a profilului și specializării. Rata de participare a fost de 96,53 %.

Astfel, dintre cei 3.398 de candidați înscriși pentru susținerea testului scris la una dintre cele 10 discipline (Biologie – , Chimie – , Fizică – , Economie – , Filosofie – , Geografie – , Informatică – , Logică și argumentare – , Sociologie – și Psihologie – ), s-au prezentat 3.280 de candidați. 116 candidați au absentat.

Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 2 candidați. Aceștia nu vor mai avea dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Citeste și:  Organigramă cu 67 de posturi, pentru început, la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav

Niciun candidat nu a avut temperatura peste 37.3 ̊C. Patru candidați din cei șase existenți în evidențele DSP Brașov se mai află în izolare la domiciliu, aceștia putând susține examenul în etapa specială ce se va desfășura în  data de 8 iulie. Niciun candidat nu a solicitat subiect de rezervă.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Citeste și:  Baschet masculin la Corona Brașov

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 01 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.