124 de studenți încep, mâine, primul an la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Braşov

Peste 4.800 de studenţi, dintre care 1.190 în anul I, vor începe luni, 4 octombrie, cursurile la programele de studii universitare în cele şase instituţii de învăţământ superior militar aparţinând Ministerului Apărării Naţionale.

Deschiderea cursurilor la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Braşov, va avea loc începând cu ora 9.00. Totalul numărului de studenţi este de 496, dintre care 124 sunt în anul I.

În cele două zile, ulterior deschiderii anului universitar/de instruire 2021-2022, se vor derula activităţile de Autoevaluare instituţională a anului universitar/de instruire 2020-2021.

În toate instituţiile de învăţământ superior militar şi în instituţiile de formare continuă au fost luate măsuri speciale în scopul diminuării riscului de îmbolnăvire de COVID-19 a studenţilor, cursanţilor, personalului didactic şi auxiliar, instructorilor, comandanţilor de subunităţi şi personalului instituţiilor. Au fost elaborate planuri proprii şi care se vor aplica în funcţie de situaţia epidemiologică generală, de particularităţile regionale şi de infrastructura fiecărei instituţii.

Desfăşurarea programelor de studii şi a cursurilor se va face preponderent în sistemul faţă în faţă, cu posibilitatea abordării şi a sistemelor hybrid şi online, în funcţie de situaţia specifică din fiecare instituţie de învăţământ/instruire. Activităţile practic-aplicative, cele de pregătire militară şi educaţia fizică militară se derulează doar în spaţii deschise şi extensii educaţionale, iar instrucţia se va desfăşura pe platforme de instrucţie, cu respectarea distanţării fizice şi evitarea lucrului pe ateliere cu material de instrucţie comun.

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.