125 de ani de la nașterea patronului spiritual al teatrului ,,Sică Alexandrescu”

Teatrul ,,Sică Alexandrescu” vă invită să participați duminică, 15 august 2021, la un eveniment cultural organizat în memoria patronului spiritual al Teatrului brașovean.

Prezența maestrului Sică Alexandrescu la conducerea Teatrului s-a concretizat printr-un spor de premiere, Sică Alexandrescu realizând spectacole cu viziunea Marelui sculptor care concepe dimensionarea armonioasă a întregii lucrări şi se preocupa – concomitent – de minuţioasa perfecţionare a fiecărui detaliu şi a fiecărui amănunt.

Regizorul Sică Alexandrescu a obținut titlul de Maestru Emerit al Artei din Republica Populară Română „pentru merite deosebite, pentru realizări valoroase în artă și pentru activitate merituoasă”, iar ulterior a primit și titlul de Artist al Poporului.

A fost distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa I „pentru activitate îndelungată în teatru și merite deosebite în domeniul artei dramatice” și cu Ordinul Steaua Republicii Socialiste România clasa a II-a (1971) „pentru merite deosebite în opera de construire a socialismului, cu prilejul aniversării a 50 de ani de la constituirea Partidului Comunist Român”.

Citeste și:  Evenimente dedicate Sărbătorilor Pascale, la Opera Brașov

Programul evenimentului:

,,Ziua porților deschise” – 15 august 2021 – orele 15:00-17:00

Dezbatere – 15 august 2021 – orele 18:00-19:00 – Garderoba Studio, cu invitații:

Mihai Ignat – Dramaturg

Iulian Cătălui – Critic și istoric literar, Membru al Uniunii Scriitorilor, Filiala Brașov

Spectacol – ,,Un bilet spre fericire”, de Spiró György (cu titlul original Prah) – Sala Studio ,,Stela Popescu” – ora 19:00

Traducerea: Zeno Fodor

Distribuţia:

FEMEIA/Bianca Zurovski

BĂRBATUL/Mihai Bica

Regia: Diana Lupescu

Scenografia: Luana Drăgoiescu

Durata: 1h 25’ (fără pauză)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.