13 ani de la dispariția Elodiei Ghinescu: Cioacă primește o nouă lovitură după gratii

S-au împlinit 13 ani de la dispariția avocatei Elodia Ghinescu. Misterul dispariției avocatei din Brașov a generat cea mai mediatizată anchetă din România. Soțul Elodiei Ghinescu, polițistul Cristian Cioacă a fost condamnat, în 2014 la 15 ani și opt luni de închisoare pentru uciderea acesteia.

Trupul neînsuflețit al avocatei nu a fost găsit până acum, iar Cioacă nu şi-a recunoscut vinovăţia. Încăpățânarea cu care Cioacă a negat uciderea soției sale nu i-a convins pe judecători să-l achite. Fiul Elodiei şi al lui Cioacă, Patrick avea doar un an atunci când avocata a fost declarată dispărută.

Copilul, care are acum 14 ani, locuiește acum la sora lui Cristian Cioacă. Patrick este înscris la un club de baschet și încearcă să uite de tragedia prin care a trecut. Copilul și-a exprimat dorința de a-și schimba numele de familie, condamnându-l în acest fel pe tatăl său, pe care îl acuză de întreaga dramă pe care a trăit-o.

Citeste și:  Consiliul Județean Brașov investește în modernizarea drumului județean DJ 106B Vulcan - Holbav

În sentinţa dată în 2014, judecătorii Curții de Apel Argeș au stabilit ca Patrick să primească de la tatăl său despăgubiri în valoare de 130.000 de euro cu titlul de daune morale. Suma trebuie achitată în tranşe lunare până când băiatul îşi va termina studiile, nu mai târziu de 25 de ani. Condamnat definitiv în 2014, Cioacă a fost trimis în judecată la mai bine de cinci ani după dispariţia soţiei sale, în ianuarie 2013. Procurorii au stabilit detalii înfiorătoare ale crimei. Inclusiv că Patrick, care avea doar un an, se afla în casă în momentul în care mama sa a fost ucisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.