14 mai a fost marcată Ziua Solidaritații și Prieteniei Dintre România si Israel

Senatul si Camera Deputaților au hotărât oficial că pe 14 mai este comemorată Ziua Solidarității si Prieteniei Dintre Romania Si Israel, în ciuda faptului că aceasta obișnuia sa fie Ziua Naţională De Cinstire A Martirilor Din Temniţele Comuniste.

In fața parlamentului s-a organizat un mic protest la scurtă durată de la eveniment, pentru a contesta relația de prietenie dintre cele două state. Protestatarii consideră ca promulgarea acestei legi este scandaloasă in condițiile in care genocidul civililor din fâșia Gaza continuă.

Președintele Camerei Deputaților, Alfred Simonis a spus în discursul său că Israel și România au „principii si valori comune”, iar țara noastră „și-a exprimat sprijinul pentru dreptul legitim de apărare al statului Israel”, acesta a fost huiduit pe tot parcursul cuvâtării sale. El a mai menționat însă și că pacea ar trebui sa fie obiectivul final.

Citeste și:  Noi decizii ale comisiei de circulație! O parte dintre hotărâri vizează reglementarea circulației pe mai multe străzi din Brașov

Senatoarea Șoșoacă a întrerupt discursurile celorlalți parlamentari, acuzând parlamentul de trădare. Aceasta a susținut ca pe 14 Mai ar trebui comemorată Ziua Națională De Cinstire A Martirilor Din Temnițele Comuniste.

In noaptea de 14 mai 1948, marea majoritate a tinerilor si intelectualilor care s-au opus regimului comunist prin neascultare sau liberă exprimare au fost aruncati in temnițe.
Peste 10.000 de tineri au fost supuși unui tratament dezumanizant, dintre care numeroși deținuti pierind acolo, fără a apuca să mai vadă lumina zilei sau să își ia rămas bun de la cei dragi.
Printre cei chinuiți în temnițe pe nedrept se numără și personalități precum: părintele Arsenie boca, părintele Nicolae Steinhardt, părintele Daniil Sandu Tudor, politicianul Aurelian Bentoiu, politicianul Iuliu Maniu, poetul Radu Gyr, filosoful şi economistul Mircea Vulcănescu, chimistul şi fizicianul George Manu, și mulți alții.

Citeste și:  Țigările electronice de unică folosință, o bombă cu ceas pentru sănătate, avertizează InfoCons

De menționat că România este de partea Ucrainei in cadrul razboiului pornit de Rusia, deoarece peste 500.000 de oameni nevinovați au murit pe nedrept la mâna lui Putin.
Ea livrând curent electric, pachete de ajutoare militare, Presedintele nostru zicand ca e deschis să le ofere un sistem de apărare antiaeriană și făcând apariții cu Presedintele Ucrainei în semn de susținere.

În același timp țara noastră oferă ajutor statului Israel, care a ucis în fâșia Gaza peste 25.000 de persoane, dintre care peste 10.000 fiind copii, peste 7.000 fiind femei, alte 7.000 de persoane fiind date disparute si presupuse decedate sub dărmături, pe când civilii nevinovați, neînarmați și înfometați ai palestinei sunt ignorați de către Președintele nostru.

Citeste și:  Ministrul Bogdan Ivan: "Pregătim 2000 de companii româneşti pentru tranziţia digitală"

De asemenea, potrivit legii: „unităţile de învăţământ, unităţile de cult, centrele comunitare, instituţiile culturale, precum şi reprezentanţele diplomatice ale României sunt invitate să participe la acţiuni de promovare a Zilei Solidarităţii şi Prieteniei dintre România şi Statul Israel”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.