15.000 de puieți vor fi plantați luna aceasta la Dumbrăvița

În cursul acestei luni, Fundația Pădurea de Mâine își propune să planteze la Dumbrăvița, 15.000 de puieți pe 3 hectare. Încă de săptămâna trecută, cei aproximativ 200 de voluntari prezenți pe teren au reușit să împădurească aproximativ un hectar, sădind 5.000 de puieți din speciile gorun, frasin și paltin.

Misiunea Fundației Pădurea de Mâine este de a contribui la protejarea și gestionarea responsabilă a pădurilor și dezvoltarea unei economii forestiere sustenabile în România.

Refacerea pădurilor din zona comunei Dumbrăvița a început încă din anul 2016, prin colaborarea RPLP Măieruș cu administrația locală, materializată în 27 de hectare împădurite, iar în anul 2018 a venit alături de autorități și Fundația Pădurea de Mâine care până în prezent, cu ajutorul voluntarilor, a plantat și a îngrijit alte 43 de hectare de pădure.

Citeste și:  Succes semnificativ al cooperării polițienești în Spațiul Schengen: 454 de persoane, 30 de autovehicule și 16 documente identificate în urma acțiunilor comune
Foto. Adrian Veștea

Fundația Pădurea de Mâine s-a constituit în anul 2019 pentru a crește anvergura programului de reîmpădurire cu același nume, lansat în 2017, și pentru a extinde programele sale în direcții de promovare a silviculturii responsabile, proiecte de educație și dezvoltare comunitară. Pădurea de Mâine a luat naștere ca proiect de reîmpădurire a terenurilor private, dezvoltat de Asociația Administratorilor de Păduri și Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, cu sprijinul HS Timber Group.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.