15 ani de la uciderea celor două farmaciste din Brașov: Dosarul zace și acum cu ‘Autor Necunoscut’

S-au împlinit, pe 6 decembrie, 15 ani de la dublul asasinat comis în Brașov, un caz cutremurător soldat cu moartea a două farmaciste. Un caz care a șocat întreaga Românie și care a rămas până azi cu autor necunoscut. O anchetă prost începută de IPJ Brașov, cu polițiști „smulși” de la petrecerea de Sfântul Nicolae. Stângăciile au care criminaliștii au început cercetarea atunci, în seara asasinatului, au dus la tragicul deznodământ al unui ‘NUP’ în dosarul dublului asasinat. Principalul suspect din dosar, Alexandru Diaconescu, zis și Ketamină, ținut 10 luni în arest în acest dosar, este achitat și primește despăgubiri de la Statul Român în valoare de 50.000 de euro.


Soțul uneia dintre farmacistele ucise, Dan Cistian, privește în urmă cu regret și spune: „Atunci am pierdut tot, pentru că după uciderea soției mele întreaga mea afacere a fost ruinată. Am pierdut totul încercând să găsesc dreptatea. Nu am vrut nimic altceva decât să răzbun memoria Manuelei și a colegei ei, Daga Susanu. Aceasta din urmă nu avea pe nimeni, așa că era datoria mea să-i fac dreptate. Din păcate sistemul m-a învins. Dumnezeu mi-a dat o altă familie, dar voi trăi mereu cu acel sentiment de vinovăție, că nu am reușit să le fac dreptate. Știu însă că am încercat”, povestește Dan Cistian la mormântul Manuelei.


Filmul oribilului asasinat
6 Decembrie 2004, seara de Sfântul Nicolae. Cu căteva minute înainte de ora închiderii un individ intră în farmacia goală, situată în zona Gării Brașov. Cele două farmaciste erau în camera din spate. Individul sare peste tejghea și ajunge în încăperea în care erau cele două farmaciste. Fără niciun cuvănt le împușcă în cap de la mică distanță. După ce victimele cad la pământ, bărbatul scotocește prin dulapuri. Ia în grabă câteva substanțe cu efect halucinogen și dispare. La ieșire, criminalul dă nas în nas cu o clientă care vroia să intre în farmacie. Criminalul o cruță însă și se face nevăzut.
Amintirile singurului martor care l-a văzut pe criminal
Femeia care a dat nas în nas cu criminalul, spune că a primit o nouă șansă la viață. „Numai un noroc a făcut să nu intru cu un minut mai devreme în farmacie. Dacă aș fi ajuns cu câteva secunde mai devreme acum eram pe lumea cealaltă. Când am intrat în antreu criminaul ieșea în grabă. A dat peste mine, dar nu a zis nimic. Apucase să baricadeze ușa cu un panou tip ‘A’ astfel încât să oprească intrarea în farmacie. Am aruncat un ochi prin geamul ușii de la intrare și am văzut urme de tălpi îmbibate în sânge pe podea. Mi-am dat seama că s-a întâmplat o tragedie. Doi clienți au intrat în acel moment în hol, în urma mea. I-am alertat, le-am spus să sune la Poliție și la Ambulanța”, povestește femeia.


Polițiștii sosiți la fața locului au găsit-o pe Manuela Cistian moartă, zăcând într-o baltă de sânge. Colega ei, Daga Susanu, mai respira încâ. A murit la spital după câteva ore. Nu a fost conștientă nicio clipă și nu a mai apucat să le povestească ceva anchetatorilor.

Ceea ce a urmat, o rușine pentru Justiție.
Singurul suspect a fost achitat și a primit despăgubiri consistente din partea Statului Român. Dosarul este înregistrat și acum cu „Autor Necunoscut”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.