15 aprilie, Ziua Mondială a Artei

Ziua Mondială a Artei marchează anual, la data de 15 aprilie, contribuţia artelor la dezvoltarea culturii universale. Iniţiativa de a marca această zi aparţine Asociaţiei Internaţionale a Artei, în cadrul celei de a XVII-a Adunări generale de la Guadalajara (Mexic) şi a fost marcată pentru prima dată în anul 2012. Ziua a fost aleasă în memoria umanistului italian Leonardo da Vinci, născut la 15 aprilie 1452.

Astfel de  Ziua Mondială a Artei și la Brașov sunt programate câteva evenimente. Centrul Cultural Reduta și-a propus să prezinte un portret de artist, cu biografia și lucrările sale cele mai reprezentative. Delona Seserman este artista brașoveancă care momentan trăiește și lucrează în Wilgminton, Delaware și care a acceptat provocarea de a prezenta un catalog de pictură on-line pentru a consemna  Ziua Mondială a Artei.

Citeste și:  Yiwen Shen și Marko Džomba au electrizat Sala Patria cu un concert memorabil alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Brașov

De asemenea, tot azi, pe scena Centrului Cultural Reduta, pentru a marca Ziua Mondială a Culturii, „Reduta” prezintă, online, de la 19.00, un concert al trupei braşovene Midnight Buzz (Costi Popescu, Tudor Asciu, Lucian Bragar), alături de solista Angelina Rudneva (foto dreapta) din Rusia.

Instituţiile de spectacole şi cele muzeale din subordinea Ministerului Culturii marchează, astăzi, Ziua Mondială a Artei printr-o serie de evenimente şi activităţi care să sublinieze, în contextul actual, importanţa majoră pe care o are arta în vieţile oamenilor.

Activităţile au loc respectând regulile sanitare impuse de pandemie, iar acestea se desfăşoară fie cu public, fie online, acolo unde rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 este mai mare decât cea permisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.