15 persoane salvate și aproximativ 1.500 de misiuni gestionate de pompierii militari în ultimele 24 de ore

În data de 13.03.2024, pompierii militari au intervenit în 1.484 de situații de urgență la nivel național.

Eforturile lor au condus la acordarea măsurilor de prim ajutor pentru mai bine de 1.200 de persoane și la stingerea a 42 de incendii în diverse zone ale țării. De asemenea, au fost desfășurate 177 de misiuni în sprijinul comunităților și bunurilor acestora, inclusiv operațiuni de salvare a persoanelor sau animalelor.

Echipajele SMURD au fost în prima linie, iar răspunsul la cele 1.265 de solicitări pentru acordarea asistenței medicale de urgență a contribuit la salvarea de vieți.

Datorită răspunsului eficient furnizat de către echipajele operative pe durata misiunilor desfășurate în sprijinul semenilor, 15 persoane au fost salvate din situații critice.

Citeste și:  Cântărețul croat de la Eurovision alege să doneze recompensa primită de la guvern

Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență – fiipregatit.ro și aplicația mobilă DSU sunt instrumente esențiale pentru informarea și pregătirea cetățenilor în fața situațiilor de urgență.

Accesați acum www.fiipregatit.ro sau descărcați gratuit aplicația de mobil DSU, din AppStore sau Google Play, pentru a afla mai multe informații privind modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unei situații de urgență.

Sursa: IGSU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.