158 de străzi în programul de reparații pentru acest an al Primăriei. De luni, pentru câteva zile, se închide strada Neagoe Basarab, în intervalul 8.00 -18.00

Primarul Allen Coliban a anunțat, astăzi, începerea lucrărilor de reabilitare a străzilor din municipiu și lista cu lucrările din acest an, precum și perioada în care fiecare stradă va intra în acest proces de reparații. Scopul acestui demers este, pe de o parte, o creștere a transparenței la nivelul activității Primăriei Brașov – și, implicit, o informare completă și din timp a cetățenilor – iar pe de altă parte, o invitație adresată brașovenilor de a monitoriza programul și calitatea serviciilor prestate de către companiile cu care Municipalitatea are contract.

,,Suntem pe Neagoe Basarab, una dintre cele 158 de străzi prinse în programul de asfaltări din acest an, program care a început în această săptămână. Am construit un program pe baza sesizărilor voastre și pe baza rapoartelor serviciului de străzi. Avem toată planificarea pe site, pe abc.brasov.ro și vă rugăm să ne dați feedback, să urmăriți execuția acestor lucrări, dacă apar probleme avem nevoie de ochii dumneavoastră, de sesizările dumneavoastră. Asta cu atât mai mult cu cât avem un nou contractor pentru lotul 1 în compania Morani. Avem nevoie să ne asigurăm că serviciile prestate sunt la cel mai înalt nivel calitativ”, a declarat primarul Allen Coliban.

Citeste și:  Noaptea de Sânziene la Fundata, ediția a 42-a

În acest an Consiliul Local a aprobat, prin bugetul municipiului, alocarea sumei de 40 de milioane de lei pentru asigurarea serviciilor de reparații și întreținere străzi, trotuare și alei.

În baza evaluării făcute de inspectorii Primăriei, dar și în urma sesizărilor primite de la cetățeni, s-a stabilit, pentru anul 2022, un număr de 158 de străzi pe care sunt necesare intervenții, de la decapare mecanizată (frezare, n.n.) și reparații îmbrăcăminți asfaltice, la turnare covoare asfaltice, refacere pavaj și reparații trotuare. Aceste lucrări sunt corelate și cu intervențiile deținătorilor de rețele, astfel încât lucrările pe o anumită stradă să se facă o singură dată și într-un timp cât mai scurt, atât de rețeliști, cât și de firmele care execută lucrările de reparații străzi.

În prima parte a anului, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, dar și a situației create de către firma Eurostrada, care nu a mai vrut să semneze contractul subsecvent, și a întârzierii cu care cea de a doua firmă din acordul cadru, Morani Impex, și-a dat acceptul pentru semnarea contractului subsecvent, s-au executat doar lucrări de plombare.

Citeste și:  Începe cea de-a 5-a stagiune estivală de la Bastionul Țesătorilor

Din această săptămână au început lucrările de reparații majore, care presupun decapare mecanizată a unor tronsoane de străzi unde au apărut gropi, crăpături, văluriri sau burdușiri, și turnarea de covoare asfaltice pe aceste tronsoane.

Pentru perioada următoare, mai-iunie, sunt programate reparații pe 38 de străzi, în cartierele Bartolomeu, Tractorul, Timiș -Triaj, Florilor, Astra, Brașovul Vechi și Centru, care constau în decapare mecanizată și turnare covoare asfaltice.

De luni, 23 mai, pentru o perioadă de 3 zile, strada Neagoe Basarab, tronsonul cuprins între str. Negoiu și str. Pictor Pop, va fi închisă în intervalul 8.00 – 18.00 pentru executarea lucrărilor de reparații a carosabilului.

Toate aceste informații pot fi consultate pe site-ul dedicat lucrărilor primăriei, https://abc.brasovcity.ro/asfalt.

Citeste și:  Solidaritate pe teren accidentat! Aventurierii din comunitatea OFFROADAJUTĂ își folosesc pasiunea și abilitățile pentru a schimba vieți

Lucrările de întreținere și reparații străzi sunt împărțite în două loturi, astfel:

Lotul I, SC Morani Impex:

– Străzile din partea nordică, delimitate de str. Zizinului, Toamnei, M. Kogălniceanu, Iuliu Maniu (sector Hidromecanica – str. Al.I.Cuza), str. Al. I. Cuza, Avram Iancu, str. Stadionului (sector str. Avram Iancu – str. Lungă), Calea Făgăraşului.

În Lotul I se includ toate elementele geometrice ale străzilor Zizinului, Toamnei, M. Kogălniceanu, inclusiv intersecţiile.

Lotul II, asocierea dintre SC Recon SA și SC RS Activ:

– Străzile din partea sudică, delimitate de str. Zizinului, Toamnei, Kogălniceanu, Iuliu Maniu (sector Hidromecanica – Al. I.Cuza), Al. I.Cuza, Avram Iancu, Stadionului (sector Avram Iancu – str. Lungă), Calea Făgăraşului.

În Lotul II se includ toate elementele geometrice ale străzilor: Iuliu Maniu (sector Hidromecanica – str. Al. I. Cuza), str. Al. I. Cuza, Avram Iancu, Stadionului (sector str. Avram Iancu – str. Lungă), Calea Făgărașului, inclusiv intersecțiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.