16 ianuarie: Ziua Mondială a Zăpezii

 Ziua Mondială a Zăpezii, marcată anual în a treia duminică a lunii ianuarie (în 2022, pe 16 ianuarie), a fost creată de Federația Internațională de Schi (FIS). În 2023, pică pe 15 ianuarie, în 2024 pe 21 ianuarie, în 2025 pe 19 ianuarie, iar în 2026 pe 18 ianuarie.

Obiectivul Zilei Mondiale a Zăpezii este de a crește participarea copiilor la sporturi asociate cu zapada, precum schiul și snowboarding-ul, dar și de a aduce familiile laolaltă în activități, distracții ce tin de zăpadă.    

Cea dintâi celebrare a Zilei Mondiale a Zăpezii s-a petrecut în ianuarie 2012, ca faza a două a campaniei „Aduceți Copiii la Zăpadă” (cu debutul în 2007) a Federației Internaționale de Schi.

Citeste și:  Asociația Antiteatru prezintă piesa "Crocodil", astăzi, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

În 1910, delegați ai 10 națiuni s-au adunat laolaltă pentru a forma Comisia Internațională de Schi în Christiana, Norvegia. Această comisie și-a schimbat numele în FIS în 1924. În zilele noastre, peste 180 de organizații naționale de schi sunt membre ale Federației. Cu sediul în Elveția, FIS este responsabilă pentru o serie de activități corelate cu neaua, de la diverse stiluri de schiat la snowboarding. 

Potrivit fostului președinte FIS, Gian Franco Kasper, „Copiii sunt viitorul nostru.  În fiecare și oricare sezon vedem copiii apucându-se de sporturi de iarnă pentru prima oară. Nu contează dacă vor crește ca schiori de top, ci ne dorim să-i vedem crescând cu schiul și snowboarding-ul ca o parte a vieții lor.” 

One thought on “16 ianuarie: Ziua Mondială a Zăpezii”

  1. Când să mai facă copii sport când li s-au scurtat vacanțele iar la școală li se dau pentru acasă exerciții multe, la toate materiile. Ghiozdanul unui elev de clasa a 5 are 6 kg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.