2 iulie, termen limită pentru evaluarea pagubelor produse de inundații în Brașov

Prefectul județului Brașov, Mihai-Cătălin Văsii, a participat astăzi la videoconferința cu prefecții organizată de ministrul Afacerilor Interne, Ioan-Marcel Vela, care a dorit să afle stadiul evaluării pagubelor produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase din ultima perioadă, în vederea acordării despăgubirilor.
„Dorim să urgentăm procedurile, de aceea am stabilit data de joi, 2 iulie, ca termen-limită pentru finalizarea evaluării pagubelor, urmând ca vineri să prezentăm situația în Guvern, pentru emiterea actului normativ privind despăgubirile. Județele care au fost mai grav afectate și unde evaluarea este mai laborioasă vor primi sprijin pentru finalizarea acesteia”, a declarat ministrul Ion-Marcel Vela.
În județul Brașov, prin ordin al prefectului, s-a constituit în 25 iunie Comisia de evaluare a efectelor fenomenelor hidrometeorologice periculoase, având în componență reprezentanți ai Instituției Prefectului, Consiliului Județean, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, Sistemului de Gospodărire a Apelor Brașov, Direcției pentru Agricultură a județului și Inspectoratului de Stat în Construcții Brașov.
Evaluarea pagubelor se efectuează în localitățile Budila, Cața, Mândra, Pârău, Poiana Mărului, Șoarș și Feldioara. Până în prezent, în două unități administrativ-teritoriale evaluările sunt finalizate, iar în celelalte cinci sunt în lucru și se vor finaliza până miercuri, 1 iulie.

Citeste și:  Elevii dintr-o comună brașoveană primesc biciclete noi într-o mișcare pentru sănătate și mediu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.